Firuta Flutur
442 vizualizări 11 apr 2019

Întrebat, joi, la Arad, despre noul dosar în care este vizat, Răzvan Cuc a spus: „Înseamnă că încep să deranjez foarte multe persoane că îmi fac treaba, deblochez proiecte, deblochez legislaţii. Asta este viaţa, merg mai departe cu proiectele pentru infrastructură, proiectele de modificare a legislaţiei. Vreau să vă spun un lucru: nu o să las pe nimeni în ţara asta să confişte un brand naţional cum a fost Tarom. Au vrut să ne ia Tarom-ul, nu i-am lăsat, am schimbat conducerea, dacă ăsta e preţul pe care trebuie să îl plătesc, nu e nicio problemă, pentru Tarom plătim orice”.

Întrebat pe cine a deranjat, ministrul Transporturilor a răspuns: „Pe cei care nu şi-au putut face propria agenda la Tarom”.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, este vizat într-un nou dosar de pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), vizând activitatea Tarom, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanţii structurii de parchet.

Pe 1 aprilie, ministrul Transporturilor a fost audiat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în calitate de martor.

La ieşirea din structura de parchet, Răzvan Cuc a declarat că este vorba de un dosar deschis anul acesta pentru perioada în care a fost secretar de stat la Transporturi, dar a refuzat să dea mai multe detalii. "Am fost solicitat în calitate de martor, m-am dus dimineaţa, nu noaptea, însoţit de SPP-işti sau ziua cu eşarfe pe cap. E vorba de un dosar deschis în cursul acestui an pentru perioada în care eram secretar de stat la Transporturi. Mai multe detalii nu vă pot oferi fiindcă este o anchetă în curs. Nu e vorba de niciun dosar de corupţie, e vorba de nişte denunţuri care au fost făcute de anumite persoane, am intrat în calitate de martor, am ieşit în calitate de martor", a declarat Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a precizat că a mers la DNA pentru lămurirea unor denunţuri. "Dacă m-am dus acolo, e normal că am dat declaraţii. Asta nu decid eu (transformarea calităţii de martor în inculpat -n.r.), eu de câte ori sunt chemat mă voi duce să dau explicaţii, e simplu. Aşa trebuie să facă orice om.Din moment ce am fost şi eu, automat mă vizau (acuzaţiile -n.r.) şi pe mine. Nu ştiu cine e vizat în dosar, nu mi-au adus la cunoştinţă toate persoanele, eu m-am dus personal să declar ce am avut de declarat", a declarat Răzvan Cuc, la Parlament.

Răzvan Cuc a fost secretar de stat la Transporturi, numit în octombrie 2015, până în luna mai 2016.

Citește și: