Andrei Luca POPESCU
472 vizualizări 1 mar 2014

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, într-un comunicat de presă, că "păstrarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei reprezintă, din punctul de vedere al României, ca şi al comunităţii internaţionale, elemente de bază, absolut necesare pentru menţinerea stabilităţii şi securităţii regionale".

România urmăreşte "activ, cu deosebită atenţie şi îngrijorare, evoluţiile care pot altera parametrii statalităţii ucrainene. România este în contact cu partenerii săi din UE şi NATO în legătură cu aceste evoluţii", mai anunţă MAE.

În comunicat se mai arată că trebuie respectat întocmai statutul juridic, convenit de Ucraina şi de Rusia, al trupelor ruseşti staţionate în Crimeea, dar şi evitarea de către Ucraina a unui vid de autoritate în regiune, care să ducă la tulburarea ordinii publice.

"Evitarea unei situaţii de vid de autoritate, de natură să afecteze capacitatea de menţinere a ordinii publice, este absolut necesară în această perioadă, pentru garantarea siguranţei şi integrităţii cetăţenilor ucraineni, indiferent de etnia acestora. În acelaşi spirit de profundă preocupare, MAE consideră că prevenirea violenţelor de orice natură trebuie urmărită în mod constant de către autorităţi şi cetăţeni", precizează MAE.

Citește și: