Andreea OFIŢERU
4102 vizualizări 18 aug 2015

Profesorii spun, într-un comunicat de presă, că salută decizia Guvernului de a majora salariile în sistemul sanitar din această toamnă şi solicită ca de acelaşi tratament să beneficieze şi angajaţii din învăţământ.

„În toate discursurile publice, reprezentanţii Guvernului au declarat că Educaţia şi Sănătatea vor fi prioritare. Observăm că jumătate din promisiuni au fost îndeplinite, prin decizia de astăzi. Aşteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu Primul-ministru pentru a stabili şi majorările din Educaţie. Considerăm că trebuie, în regim de urgenţă, finalizate discuţiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât de la 1 octombrie a.c., şi angajaţii din învăţământ să beneficieze de majorări în concordanţă cu importanţa activităţii prestate.În condiţiile în care observăm că anumite categorii de salariaţi precum demnitarii, parlamentarii şi funcţionarii din aparatul central al Guvernului şi al Preşedinţiei sunt favorizate, ne întrebăm care sunt de fapt priorităţile politicienilor?!“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE „Spiru Haret“.

Profesorii spun că, în condiţiile în care nu vor obţine majorarea salariilor, vor declanşa proteste la începutul anului şcolar. „Majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulţumire în rândul angajaţilor din învăţământ, care poate conduce la posibile acţiuni de protest cu ocazia începerii noului an şcolar”, mai spun profesorii.   

 

Citește și: