Departamentul Economic - Mediafax
758 vizualizări 1 mai 2018

"Abonaţii Vodafone România pot să achite din nou, prin SMS, tariful pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Feteşti şi Cernavoda (peaj), începând cu ora 20.38. Plata peajului nu a putut fi efectuată între orele 19.00 şi 20.38, astăzi, 01.05.2018, din cauza unor probleme tehnice, care au fost soluţionate însă de Vodafone Romania, în urma sesizărilor CNAIR S.A", se arată într-o informare a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), postată pe site-ul instituţiei.

Reprezentanţii CNAIR susţin însă că, în tot acest interval, plata peajului a putut fi efectuată prin sms, la toţi ceilalţi operatori de telefonie mobilă, la care serviciile au funcţionat.

"Reamintim utilizatorilor că în situaţia în care nu au efectuat plata peajului înainte de a tanzita podurile de la Feteşti şi Cernavodă, pot face acest lucru până la ora 23.59 a zilei următoare efectuării trecerii, atât prin sms la operatorii de telefonie mobilă cât şi direct, la distribuitorii autorizaţi (în special benzinării) sau prin intemediul portalului www.erovinieta.ro", conchide CNAIR.

Reacţia companiei vine după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, marţi, că a primit multe mesaje de la cei care se întorceau de la mare privind faptul că nu pot plăti taxa de pod la Feteşti prin SMS, afirmând că este "inadmisibil" ca într-o zi cu trafic atât de intens să existe probleme cu sistemul de plată.

"Am primit multe mesaje astăzi de la oameni care se întorceau de la mare, pe Autostrada Soarelui, că nu pot plăti taxa de pod la Feteşti prin SMS, deoarece sistemul nu funcţionează. Mi se pare inadmisibil ca într-o zi cu trafic atât de intens pe autostradă să existe probleme cu sistemul de plata. Totusi, mă întreb şi eu, contractul dintre Compania de drumuri (CNAIR) şi operatorii de telefonie mobilă nu conţine şi nişte obligaţii de ambele părţi? Cetăţenii care nu au nicio vină nu trebuie protejaţi?", a scris preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe Facebook

Citește și: