Biro ATTILA
3683 vizualizări 28 iul 2014

Din informaţiile prezentate până acum de procurori, reiese că Adrian Duicu conducea în Mehedinţi o reţea de corupţie integrată. Potrivit DNA, în centrul reţelei se plasa Duicu şi şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Constantin Ponea. Duicu îşi folosea influenţa politică pentru a-l menţine în funcţie pe şeful IPJ, dar şi pentru a-l promova la Bucureşti în structurile centrale.

Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu a făcut trafic de influenţă chiar de la cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu ar fi cerut ca şeful IPJ din judeţ, Constantin Ponea, să fie menţinut şi apoi avansat, iar în schimb poliţistul i-a promis că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii susţin că premierul l-a convocat la Guvern pe însuşi şeful Poliţiei Române pentru a-i satisface doleanţele lui Adrian Duicu.

Procurorii susţin că influenţa lui Duicu asupra membrilor guvernului „s-a dovedit reală”.

DNA efectuat perchiziţii în acest dosar şi a găsit în biroul lui Duicu aparatură de bruiaj. ”Cu privire la preocupările infracţionale ale inculpatului Duicu Ioan-Adrian (preocupări care fac obiectul prezentului rechizitoriu), semnificativ este faptul că, la percheziţia efectuată la sediul consiliului judeţean Mehedinţi, în biroul acestuia a fost descoperit un aparat electronic destinat împiedicării interceptării convorbirilor telefonice (aparat de bruiaj)”, se arată în rechizitoriul DNA

Cu toate aceste Duicu a fost neglijent şi a trimis mesaje SMS a vorbit pe larg despre faptele sale.

Citește și: