Biro ATTILA
698 vizualizări 4 mar 2014

Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea au fost condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul Transferurilor. Gândul a realizat o statistică cu cele mai importante cifre ale acestui dosar penal investigat de Direcţia Naţională Anticorupţie. Citeşte mai jos cele mai importante date generate de dosarul în care opt grei din fotbalul românesc au fost condamnaţi:

441 de luni de închisoare. Curtea de Apel a dispus condamnarea lui Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea la 441 de luni de puşcărie adică 34 de ani şi două luni în total.

1979 de zile. De la trimiterea în judecată au trecut 1979 de zile, adică 5 ani, 5 luni şi două zile.

4 sentinţe. În acest dosar s-au dat patru soluţii. Pe fond Tribunalul Bucureşti a dispus achitarea inculpaţilor. Curtea de Apel a deci în apel condamnarea în 2012. Curtea Supremă a decis în 2013 rejudearea în apel. În final Curtea de Apel a decis din nou condamnarea de această dată fiind vorba de o soluţie definitivă.

53 de persoane implicate. În acest dosar au fost trimişi în judecată 8 inculpaţi şi au fost citaţi 45 de martori.

444 de pagini. Rechizitoriul dosarului are 444 de pagini, conţine 88.778 de cuvinte şi 508.105 litere.

8 judecători. Dosarul a fost judecat pe tot parcursul cercetărării judecătoreşti de opt magistraţi. DIntre aceştia patru au fost de părere că inculpaţii sunt vinovaţi, doi au fost de părere că sunt nevinovaţi şi doi nu s-au pronunţat pe fond ci pe procedură.

10 milioane dolari prejudiciu. Procurorii au stabilit că în inculpaţii au cuazat statului dar şi unor entităţi private un prejuiciu total de peste 10 milioane de dolari. În decizia definitivă instanţa a dispus recuperearea de la cei opt a peste 10 milioane de dolari.

1 milion de lei cheltuieli de judecată. Instanţa a mai dispus ca cei opt să plătească şi 1,12 milioane lei, cheltuieli de judecată.

Citește și: