573 vizualizări 26 iul 2012

Câteva mii de oameni au participat, miercuri seară, la mitinguri în judeţele Argeş şi în Teleorman pentru demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, printre participanţii de la mitingul din Piteşti aflându-se şi Daniel Constantin, Rovana Plumb şi Mircea Diaconu.

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul şi câştigi un iPad2!

Aproape 7.000 de oameni au venit la manifestarea de la Piteşti, organizată de USL Argeş, iar pe traseul de la Primărie până în Piaţa Revoluţiei manifestanţii au fost însoţiţi de o fanfară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii la manifestarea împotriva lui Traian Băsescu au scandat "Jos cu suspendatul", "Jos Băsescu" şi "Hai la referendum", printre cei care au susţinut discursuri numărându-se şi reprezentanţii USL Daniel Constantin, Rovana Plumb şi Mircea Diaconu, care i-au îndemnat în mod clar pe cetăţeni ca duminică să meargă la vot la referendum.

"Suspendat înseamnă ceva suspendat. Acel ceva nu poate să se ridice deasupra, pentru că ar fi zeu. Ceva suspendat nu poate decât să cadă. Mereu ne întrebăm ce fac parlamentarii pentru noi. Iată un exemplu: să îl trimită în faţa dumneavoastră pe cel care s-a crezut cel mai deştept, cel mai important, şeful statului. Nu există şeful statului, ci preşedintele statului. Noi, cetăţenii, nu avem niciun şef. Duminică, este ziua în care cei fără putere vor avea toată puterea. Să vorbească cei fără de putere", a declarat Mircea Diaconu.

Din cauza căldurii, o tânără a leşinat, ea avînd nevoie de intervenţia medicilor de la SMURD, dar pacienta nu a avut nevoie de internare.

Mitingul de la Piteşti s-a încheiat după aproximativ o oră, fără incidente, iar oamenii s-au retras în linişte din perimetrul pentru care reprezentanţii USL Argeş au avut autorizaţie.

Şi în judeţul Teleorman peste 1.500 de persoane au participat, miercuri seară, la un miting organizat de USL Teleorman în faţa Casei de Cultură din Alexandria, după ce participanţii au străbătut într-un marş supravegheat de poliţişti peste doi kilometri pe străzile Dunării şi Libertăţii.

Oamenii au scandat "Jos Băsescu", "Hai la referendum/Demite-l pe Băsescu" şi "Băsescu, hai la revedere".

De asemenea, în municipiul Roşiorii de Vede a avut loc, miercuri, un miting organizat de USL, la care au participat aproximativ 1.000 de persoane.

Peste 4.000 de teleormăneni vor participa, joi, la mitingul iniţiat de USL în Bucureşti.

Citește și: