166 vizualizări 30 apr 2010

Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti a decis să suspende primirea unor troleibuze achiziţionate la mâna a doua, după ce presa elveţiană a relatat că două troleibuze din lotul cumpărat prin licitaţie de primărie au luat foc în trafic la Lausanne, în Elveţia, unde fuseseră utilizate.

Directorul RATP Ploieşti, Radu Popescu, spune că zece troleibuze din respectivul lot, cumpărat în urma unei licitaţii la sfârşitul anului trecut, au ajuns deja săptămâna trecută la Ploieşti şi că alte 14 astfel de vehicule urmau să fie livrate în perioada următoare, însă reprezentanţii RATP au decis să sisteze pentru moment livrarea şi să ceară lămuriri constructorului german MAN.

"Am solicitat lămuriri legate de felul în care aceste troleibuze s-au comportat după ce au fost rechemate la fabrică şi reparate. Am ştiut de la început că două troleibuze din lotul pe care l-am cumpărat au avut probleme, însă ştim că după acele incidente troleibuzele au fost retrase, problemele au fost remediate şi apoi au continuat să circule", a declarat Radu Popescu pentru Mediafax.

El a precizat că cele zece troleibuze care au ajuns deja la Ploieşti au fost primite în baza unui proces-verbal, fără a se face însă recepţia lor. "Recepţia se va face la final, când tot lotul va fi adus şi când nu va exista nicio problemă. Troleibuzele au doi ani garanţie şi opt ani post garanţie, la solicitarea utilizatorului", a adăugat Popescu.

Citește și: