423 vizualizări 28 ian 2009

Se plâng şi nu prea că statul le datorează mai mulţi bani decât în anii trecuţi. Se feresc să spună sume, precizând doar că este vorba de foarte mulţi bani. Cei mai mulţi patroni de firme de construcţii care au beneficiat de contracte grase cu autorităţile statului aşteaptă ca acesta să-şi onoreze obligaţiile, dar nu fac prea mult tam-tam, spunând că aşteaptă cu maxim interes aprobarea bugetului de stat pe 2009, moment în care, susţin ei, situaţia se va rezolva.

“Avem de încasat sume destul de mari şi de la primării, şi de la Compania Naţională de Autostrăzi. Am făcut demersurile necesare ca să le încasăm şi cred că după aprobarea bugetului se va rezolva. Oricum, conform legii nu au cum să plătească decât după apariţia bugetului”, a declarat pentru Gândul Dan Besciu, unul dintre oamenii de afaceri care controlează firma Euroconstruct Trading 98.

Compania, care a avut în 2007 o cifră de afaceri de 71 milioane de euro, are contracte de asfaltări în Bucureşti şi alte oraşe, dar participă, în consorţiu, şi la construcţia tronsonului de autostradă Moara Vlăsiei – Ploieşti. Fără a preciza cât are de primit de la stat, Besciu s-a mulţumit să spună că “sunt şi datorii mai vechi, şi mai noi”.

La rândul lui, Florea Diaconu, patronul firmei Delta ACM 93, spune că nu are probleme foarte mari, dar recunoaşte că nivelul datoriilor statului din acest an către compania sa este mai ridicat decât în anii precedenţi.
“Lucrăm mult cu autorităţile şi multe plăţi nu s-au făcut din cauza neaprobării bugetului. La finele anului trecut, nu am încasat pentru că s-au terminat banii”, ne-a spus el. Cifra de afaceri a Delta ACM’93 a crescut de 36 de ori în ultimii cinci ani, ajungându-se, în 2007, la venituri de peste 140 milioane de euro. Creşterea spectaculoasă a fost generată, în special, de afacerile cu Primăria Capitalei şi Administraţiile Domeniului Public din Bucureşti.

“Avem de recuperat mult, mai mult decât în alţi ani. Anul trecut au fost două rânduri de alegeri, acum întârzie bugetul…Sper ca situaţia să se rezolve cât mai repede, pentru că şi noi trebuie să plătim furnizorii, dar şi dările către stat”, ne spune Theodor Berna, directorul şi proprietarul de la Tehnologica Radion. Compania estima pentru anul trecut o cifră de afaceri de 150 milioane de euro, în condiţiile în care în primele şase luni realizase 60 de milioane.

Şi constructorii străini de drumuri, poduri şi autostrăzi au de încasat bani de la stat. “Sunt lucrări certificate şi facturi depuse încă de anul trecut. Normal că situaţia este neplăcută, dar cred că se va debloca după aprobarea bugetului central şi a bugetelor locale. Prin martie-aprilie, cred că începem să ne primim banii”, ne spune directorul general pentru România al companiei Max Bogl, Romeo Boţocan. În 2007, compania a realizat în România o cifră de afaceri de 60 milioane de euro, în creştere cu 50%. Printre contractele adjudecate se numără şoseaua de centură a Sibiului, pasajul rutier suprateran de la Doamna Ghica şi alte lucrări în Bucureşti şi în ţară.

Am întâlnit şi constructori fericiţi

Există şi constructori care nu au de ce să se plângă, sau cel puţin aşa susţin ei. “Noi ne-am grăbit şi am terminat lucrările încă din august, aşa că ne-am primit toţi banii”, spune patronul de la Mari Vila, Marin Mândrilă. El susţine că au rămas restante la plată doar lucrările efectuate în lunile octombrie – decembrie. În 2007, Mari Vila a avut afaceri de aproape 50 milioane de euro, una dintre lucrări fiind modernizarea Pasajului Mărăşeşti din Capitală.

Marii constructori, sau “regii asfaltului”, cum au mai fost ei denumiţi, domină topul celor mai mari contracte încheiate cu statul. Într-un top al afacerilor făcute cu statul, realizat anul trecut de ZF, conduceau detaşat Costel Căşuneanu, patronul PA&CO International, şi Dorinel Umbrărescu, de la UMB Spedition. Printre primele cinci firme abonate la banii publici se mai află Romstrade Giurgiu, controlată de Nelu Iordache (patronul de la Blue Air), Confort Timişoara, în proprietatea preşedintelui Camerei de Comerţ Timişoara, Georgică Cornu, şi Tel Drum Teleorman, controlată oficial de Mugurel Sorin Gheorghieş şi Liviu Lucian Dobrescu.

Despre Tel Drum s-a vehiculat în numeroase rânduri că ar fi, de fapt, controlată de Liviu Dragnea, care i-a încredinţat contracte fără număr pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Acum, că a ajuns ministru de Interne, se pare că are şanse sporite să-şi primească banii pe care-i datorează statul...
 

Citește și: