Eliana Radulescu - Mediafax
66 vizualizări 4 oct 2013

Reprezentanţii ministerelor Economiei şi Finanţelor sunt aşteptaţi, luni, la Parlament pentru a fi audiaţi pe tema proiectului Roşia Montană la Comisia parlamentară specială, a anunţat, vineri, preşedintele acestei comisii, deputatul PSD Darius Vâlcov.

Potrivit acestuia, marţi vor fi invitaţi pentru a-şi spune punctul de vedere reprezentanţii ministerelor Agriculturii şi Apelor şi Pădurilor, precum şi cei ai Institutului Geologic.

De asemenea, Vâlcov a spus, la finalul audirerilor de vineri, că sunt aşteptaţi la Comisie, miercuri, reprezentanţi ai SIE, SRI, ai Facultăţii de Geologie şi ai Societăţii Comerciale de Conservare şi Închidere a Minelor Bucureşti - SC Conversmin SA, care funcţionează sub egida Ministerului Economiei.

De asemenea, Comisia îl va audia pe fostul ministru Radu Berceanu, iar joi va avea loc o întâlnire cu experţi pro şi contra proiectului Roşia Montană, care îşi vor exprima punctul de vedere.

Vineri, a mai arătat senatorul PSD, audierile din Comisie se vor încheia cu dezbateri la care vor participa reprezentanţi ai societăţii civile, care sunt pro şi contra proiectului Roşia Montană, inclusiv sindicate şi reprezentanţi ai Pieţei Universităţii.

"Nu vom mai merge pe dezbateri separate", a subliniat Darius Vâlcov.

El a adăugat că în săptămâna următoare membrii Comisiei vor începe dezbaterea pe articole a proiectului de lege propus de Guvern, prilej cu care vor fi discutate toate amendamentele propuse până la acea dată.

Potrivit acestuia, la dezbateri ar putea fi invitaţi şi reprezentanţi ai instituţiilor şi specialişti, el precizând că discuţiile se vor referi strict la textul proiectului de lege.

Citește și: