Andreea Tobias
1202 vizualizări 1 feb 2019

Liderul reţelei de contrabandă (cetăţean german), precum şi alţi membri ai grupării infracţionale (dintre care 3 cetăţeni români) sunt arestaţi, în Germania.

Potrivit IGPR, ancheta a pornit de la o captură de 120 de kilograme de canabis, făcută de lucrătorii Biroului Vamal din Erfurt, în august 2018, pe Autostrada A9, în urma unui control asupra unui camion condus de un cetăţean român, care transporta piersici. Pe numele românului, în vârstă de 32 de ani, a fost emis, la cererea procurorului din Germania, mandat de arestare preventivă.

Ulterior, poliţiştii din România, alături de autorităţile vamale din Germania şi Poliţia din Spania au intrat pe fir şi au descoperit o grupare de traficanţi foarte activă, care derula activităţi de transport, de comercializare a drogurilor şi nu numai.

În baza delegării DIICOT, poliţiştii români au desfăşurat activităţi complexe pentru strângerea probatoriului şi, prin schimb de informaţii cu autorităţile din Germania, s-a reuşit oprirea unui nou transport, în 25 septembrie 2018, de către funcţionarii vamali din Köln. Aceştia au găsit într-un camion încărcat cu pepeni, provenind din Spania şi condus de un cetăţean român, alte 100 de kilograme de canabis. Urmând acelaşi tipar, drogurile au fost ascunse între cutiile de carton.

Împotriva şoferului român, în vârstă de 49 de ani, şi a altor doi complici (cu cetăţenie turcă şi română), bănuiţi a fi membri ai grupării infracţionale, au fost emise mandate de arestare preventivă, la cererea procurorilor germani.

În urma cercetărilor s-a stabilit că au existat, în trecut, opt transporturi, fiecare a câte 100 kilograme de canabis, din Spania spre Koln şi Berlin.

Liderul grupării infracţionale, un cetăţean german de 37 de ani, a fost identificat şi arestat în 10 ianuarie 2019, la Köln.

Au fost făcute şase percheziţii domiciliare şi la sediul firmelor din Köln, Königswinter, Dormagen şi Berlin, context în care s-au descoperit, în plus faţă de numeroase mijloace electronice, şi o maşină de mare valoare, cu ascunzători fabricate, iar din apartamentul din Köln al germanului de 37 de ani au fost confiscaţi în jur de 50.000 de euro, în numerar.

De asemenea, pe parcursul percheziţiilor din Dormagen, s-a descoperit o plantaţie de interior cu aproximativ 1.000 de plante de cannabis.Membrii grupării sunt, în continuare, în staree arest preventiv. Investigaţiile continuă.

 

Citește și: