Biro ATTILA
2621 vizualizări 8 apr 2014

”Inculpaţii s-au folosit de demnităţile şi funcţiile deţinute pentru satisfacerea unor interese personale sau au încercat introducerea în penitenciar a unui opozant politic, ca în cazul inculpatului Duicu”, susţin procurorii.

În motivarea arestării preventive a lui Duicu, judecătorul Matei Dorel George a menţionat că una dintre „activităţile infracţionale” aleşefului CJ a fost şi instigarea unui director de televiziune să organizeze un flagrant asistentei care posta chestiuni negative pe Facebook despre el.  Procurorii au arătat că televiziunea menţionată era controlată de Duicu prin mama şi soţia sa.

”În speţă, există indicii şi cu privire la o activitate infracţională atipică. dar care denotă o periculozitate ieşită din comun a inculpatului Duicu. Inculpatul Duicu a fost deranjat de postările de pe propria ei pagina de facebook ale numitei Baritz Laura, asistent medical şi opozant oplitic al inculpatului. Acesta a instigat un director de televiziune al unui post local pe care il controla în fapt (în acte, postul de televiziune este administrat de mama sa de 64 ani şi soţia sa) să insceneze un flagrant pe luare de mită asistentei medicale, victima refuzând însă primirea banilor”, susţin procurorii.

Directorul de televiziune de care vorbeşte judecătorul în motivarea arestării este Adrian Bidilici. El este directorul general al Tele 2 din Mehedinţi, care alături de Karisma TV, ar fi controlată de Adrian Duicu. Adrian Bidilici a fost şi el audiat de DNA şi pus acum sub acuzare pentru instigare la dare de mită. Adrian Bidilici a fost director de campanie al lui Duicu în 2012. DNA spune că Adrian Duicu ”i-a solicitat unei persoane (director al unui post de televiziune locală controlat în fapt de către Duicu Ioan-Adrian) să determine alte persoane să-i ofere unei asistente în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mehedinţi o sumă de bani, în schimbul eliberării unei adeverinţe medicale şi, totodată, să filmeze cu o cameră ascunsă momentul în care asistenta ar fi primit această sumă de bani”.

În plus, DNA susţine că Duicu prin intermediul lui Bidilici Adrian şi Mijache Loredana-Andreea, a cerut „tuturor primarilor şi tuturor funcţionarilor publici cu funcţii de conducere de pe raza judeţului Mehedinţi, să plătească contravaloarea unor „urări” care aveau să fie difuzate (sub forma unor anunţuri scrise pe „burtiera” ecranului) la cele două posturi de televiziune. Concret, fiecare persoană căreia i s-a impus plata unor astfel de „urări” a trebuit să plătească suma de 600 lei.”

În dosarul de corupţie în care şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful poliţiei judeţene, Constantin Ponea, au fost arestaţi preventiv, apare numele premierului Victor Ponta. Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului din Palatul Victoria. Duicu a cerut ca şeful IPJ din judeţ să fie menţinut şi apoi avansat, iar în schimb poliţistul i-a promis că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii susţin că premierul l-a convocat la Guvern pe însuşi şeful Poliţiei Române pentru a-i satisface doleanţele lui Adrian Duicu.


 

Citește și: