27093 vizualizări 18 iul 2011

gândul vă prezintă răspunsul integral al oficialilor McDonald's, care au fost informaţi despre realizarea experimentului nostru.

"Uscarea este una dintre cele mai vechi tehnici de conservare a alimentelor. Cele mai simple exemple sunt uscarea pâinii şi a diverselor tipuri de salamuri. Prin urmare nu este un fapt excepţional acela ca alimentele lăsate în condiţii normale într-o cameră, se vor usca.

Cartofii noştri sunt feliaţi din cartofi întregi şi prăjiţi în uleiuri vegetale. Carnea folosită în preparare este 100% carne de vită, fără conservanţi şi aditivi alimentari, căreia i se adaugă, după finalizarea pregătirii, sare şi piper.

Citeşte şi EXPERIMENT GÂNDUL: Cum arată un meniu de la McDonald's după ce a fost păstrat 6 luni la temperatura camerei


Din aceasta perspectivă, experimentul este o probă de calitate pentru produsele noastre.


1 Cum este posibil ca un produs alimentar să reziste atât de mult timp fără să facă mucegai, fără să se deterioreze vizibil?


Bacteriile, mucegaiurile şi drojdia apar exclusiv în conditii prielnice dezvoltării lor; de aceea este posibil ca pentru alimentele care nu sunt contaminate sau au o contaminare redusă cu bacterii şi mucegaiuri semnele de degardare să apară după un timp îndelungat. Standardele de igienă şi siguranţă alimentară ale companiei McDonald's sunt respectate cu stricteţe, astfel încat nivelul de bacterii, drojdii şi mucegaiuri este ţinut la cel mai mic nivel posibil.

În ceea ce priveşte experimentul, nu putem comenta în absenţa detaliilor complete referitoare la condiţiile in care aceste alimente au fost ţinute.


2 Compania dumneavoastră foloseşte condimente sau alte substanţe care asigură o mai bună păstrare în timp a alimentelor, ţine la distanţă mucegaiul şi împiedică deteriorarea lor? Dacă da, care sunt acelea?


Câteva dintre ingredientele folosite de McDonald's în pregătirea alimentelor conţin cantităţi minime de conservanţi care contribuie la siguranţa produselor noastre. Acestea respectă în totalitate legislaţia în vigoare şi sunt în concordanţă cu cerinţele specifice de siguranţă si toxicologice. Fiecare din aceste ingrediente este în mod transparent prezentat fiecarui client care solicită aceste informaţii.

Un răspuns legat de produsele menţionate în mesajul dumneavoastră poate fi găsit mai jos.


3 Care este termenul de valabilitate al produselor dumneavoastră, în special a hamburgerului şi a cartofilor prăjiţi? Cât pot ele să reziste fara a-şi schimba aspectul?


Alimentele McDonald's sunt proaspăt preparate în restaurantele noastre, pentru consum imediat. De aceea, nu sunt relevante cercetările legate de durata de viaţă a produselor pentru o perioadă mai îndelungată decât aceea necesară fiecărui produs sau ingredient. Timpul de menţinere pentru fiecare ingredient în parte este subiectul unei analize individuale.


4 Care este compoziţia hamburgerului si a cartofilor?

CARTOFI PRĂJIŢI

Cartofii noştri prăjiţi NU conţin conservanţi.

Sunt prăjiţi timp de 3 minute la o temperatură de 168 de grade Celsius care este un pas în distrugerea oricărei forme de mucegai sau drojdie.
· Cartofii noştri prăjiţi sunt produşi folosind o tehnologie de ultimă generaţie şi la standarde de calitate fără egal
· Cartofii noştri prăjiţi sunt prefierţi şi preprăjiţi în procesul de producţie iar apoi sunt păstraţi congelaţi până când sunt folosiţi pentru preparare şi servire
· In restaurant cartofii sunt prajiti la o temperatura de 168°C
· Cartofii sunt tăiaţi mai subţire decât alţi cartofi prăjiţi ceea ce duce la obţinerea unei cruste crocante cu un conţinut de apă mai scăzut

HAMBURGER

Ingrediente care NU contin conservanţi:
· Chiflele
· Carnea de vită - 100% vită cu sare şi piper care sunt adăugate după prepararea cărnii pe grătar
· Ketchup şi muştar
· Ceapă rehidratată - din 100% ceapă deshidratată


Ingrediente care conţin o cantitate minimă de conservanţi pentru a asigura siguranţa produselor:
· Castraveti murati


În concluzie o combinaţie de igienă impecabilă, standarde de calitate, congelare imediată, tratament la caldură în paşi diferiţi, contaminare microbiologică scazută şi un mediu de păstrare uscat, pot justifica lipsa semnelor vizibile de descompunere.
Chiflele noastre sunt preparate pe suprafaţă fierbinte şi devin foarte fierbinţi in timpul acestui proces, carnea de vită este preparată pe grătar iar cartofii noştri sunt prăjiţi la temperatura de 168 de grade Celsius, procese de preparare importante în distrugerea oricărei forme de mucegai sau drojdie.
Uscarea şi întărirea pâinii, cărnii şi a cartofilor prăjiţi, reprezintă procese naturale."


Citește și: