Andreea OFIŢERU
1435 vizualizări 4 sep 2012

La proba scrisă de  matematică, din cei 63.466 de elevi prezenţi la examen numai 17.671, adică 27,84%, au reuşit să promoveze BACALAUREATUL 2012, SESIUNEA AUGUST - SEPTEMBRIE

Specialiştii susţin că subiectele din SESIUNEA AUGUST 2012 pot fi comparate ca dificultate cu cele care s-au dat în sesiunea de vară.

Fostul candidat la Primăria Capitalei Nicuşor Dan, olimpic la matematică pe vremuri, a declarat pentru gândul că el a rezolvat subiectele de la M1 destinate elevilor de la profilul matematică-informatică în 45 de minute, iar pe cele de la M2 destinate elevilor de la liceele tehnologice în 75 de minute.

Nicuşor Dan. Sursa foto Mediafax Nicuşor Dan

„Subiectele pentru M1, matematică informatică, au  fost destul de grele, dar puteai să iei o notă de trecere dacă îţi aduceai aminte ce ai  făcut în liceu”, a spus Nicuşor Dan.

În schimb, pentru M2 subiectele au fost teoretice, ceea ce presupunea ca elevii să ştie mai multe teorii pe dinafară.

„De exemplu dacă nu ştiai teoria probabilităţii nu aveai cum să rezolvi subiectele. Subiectele au fost destul de teoretice, ceea ce pentru un examen de BAC nu e neapărat rău, dar nu te poţi descurca dacă nu ai învăţat”, a declarat Nicuşor Dan. El a mai spus că elevii nu au nicio scuză însă pentru rezultatele proaste, pentru că ei se puteau uita pe subiectele de astă vară care au fost asemănătoare cu cele de acum.

Radu Gologan: Subiectele la Bac sunt mult peste ceea ce se poate cere elevilor

Radu Gologan, coordonatorul lotului naţional al olimpicilor la matematică, arată că rezultatele pot fi puse pe seama pregătirii slabe a elevilor.

„Toate subiectele la matematică au fost concepute pe structura pe care un elev de la un liceu teoretic mediu se poate dezvolta având un profesor conştiincios”, a declarat pentru gândul Radu Gologan.

Radu Gologan

Profesorul mai arată că rezultatele de la matematică arată aşa şi ţinând cont de pregătirea cu care elevii ajung la liceele tehnologice.

Radu Gologan susţine că pregătirea elevilor combinată cu programele actuale face să fie imposibil ca aceştia să înţeleagă noţiunile şi faptele matematice pe parcursul liceului.

„Subiectele de bacalaureat sunt mult peste ceea ce se poate cere lor. De fapt, legat de alcătuirea subiectelor pentru toate examenele naţionale acestea nu fac decât să ducă la o pregătire schematică, formală şi extrem de tehnică a elevilor, în neconcordanţă cu principala menire a matematicii şcolare de a crea elevului un set minimal de judecăţi şi construcţii logice corecte, de abilităţi în abstarctizare şi de utilizare în viaţa practică”, a cochis profesorul Gologan.

În total, procentul de promovare la sesiunea de toamnă a BACALAUREAT 2012, a fost de 24,27%.

REZULTATELE FINALE la  BACALAUREATUL 2012, SESIUNEA AUGUST vor afişate pe EDU.RO, miercuri, 5 septembrie după ora 16.00.

Citește și: