Andreea OFIŢERU
15266 vizualizări 2 sep 2012

Primele REZULTATE la BACALAUREAT 2012 sesiunea august au fost publicate pe EDU.RO duminică, 2 septembrie, rata de promovare, la nivel naţional, fiind de peste 24%, înainte de CONTESTAŢII care urmează să fie depuse dupa a doua sesiune a examenului de BAC 2012.

„Nu putem spune că este un dezastru. Aş îndrăzni să spun că sunt REZULTATE un pic mai bune decât anul trecut. Iar dacă sunt un pic mai bune, acest lucru se datorează şi faptului că în şcoli s-au organizat cursuri de pregătire pentru BACALAUREAT. Şi pentru asta le mulţumesc profesorilor care s-au implicat. Îmi pare însă rău că elevii nu au înteles importanţa acestei pregătiri şi nu au venit la cursuri. Am observat că acolo unde prezenţa la cursuri la fost mai mare şi rezultatele de la BAC au fost mai bune.De exemplu, în judeţul Giurgiu, unde elevii au mers în număr mare la pregătire şi rezultatele sunt mult mai bune, procentul este peste 40%”, a declarat pentru gândul Ecaterina Andronescu.

Ministrul a mai spus că va propune un set se măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii, dar că aşteaptă ca măsurile să fie luate la nivel de inspectorate.


REZULTATE BAC 2012 sesiunea august BUCUREŞTI
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august ALBA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august ARAD
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august ARGEŞ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august BACĂU
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august  BIHOR
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august BISTRIŢA-NĂSĂUD
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august BOTOŞANI
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august BRAŞOV
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august BRĂILA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august BUZĂU
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august CĂLĂRAŞI
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august CARAŞ-SEVERIN
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august  CLUJ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august CONSTANŢA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august COVASNA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august DÂMBOVIŢA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august DOLJ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august GALAŢI
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august GIURGIU
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august GORJ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august  HARGHITA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august HUNEDOARA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august IALOMIŢA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august IAŞI
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august ILFOV
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august MARAMUREŞ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august MEHEDINŢI
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august MUREŞ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august NEAMŢ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august OLT
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august PRAHOVA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august  SATU MARE
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august SĂLAJ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august SIBIU
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august SUCEAVA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august TELEORMAN
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august TIMIŞ
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august TULCEA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august VASLUI
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august VÂLCEA
REZULTATE BAC 2012 sesiunea august VRANCEA

Anterior, ministrul a explicat pentru gândul că examenul de BACALAUREAT diferenţiat pe care vrea să-l introducă din 2013 le va asigura elevilor un loc de muncă.

Practic, vor fi două tipuri de examen: un BACALAUREAT naţional, care nu va fi diferit de cel de anul acesta, şi un BACALAUREAT profesional, pe care îl pot susţine elevii care nu vor să meargă la facultate.

"Rămâne bacalaureatul acesta naţional pe care îl avem şi care este diferenţiat în funcţie de profil pentru că elevii îşi aleg disciplinele în funcţie de profil. Dar în plus, elevii care doresc pot alege să dea bacalaureatul profesional. Ei trebuie să ştie că dacă aleg să dea bac-ul profesional vor avea acces la piaţa muncii, dar nu vor putea să urmeze cursurile unei facultăţi", a declarat pentru gândul Ecaterina Andronescu.

În ce constă examenul de BACALAUREAT profesional? Ministrul Educaţiei a precizat că probele de competenţe la bacalaureatul profesional vor fi identice cu cele de la bacalaureatul naţional, dar la acestea vor fi adăugate un proiect şi o probă practică, precum şi un examen scris la educaţie antreprenorială.

"Elevii vor avea aceleaşi probe de competenţe ca şi până acum. Dar ei vor avea de elaborat un proiec , vor da o probă practică şi vor da examen la educaţie antreprenorială, disciplină pe care o face toată lumea", a spus pentru gândul Ecaterina Andronescu.

Ministrul a subliniat că proiectul şi proba practică se vor da în funcţie de profilul urmat de elev. "Proiectul propus şi proba practică pot să aibă aceeaşi temă. În sensul că proiectul poate avea aceeaşi temă cu proba practică, adică elevul poate demonstra cum poate fi pus proiectul în practică", a explicat Ecaterina Andronescu.

Cei care vor facultate vor da BAC-ul din nou

Ministrul a mai spus că dacă aleg să susţină bacalaureatul profesional, absolvenţii nu vor avea acces la nicio universitate.
"Dacă ei vor dori să-şi continue studiile, atunci nu-i împiedică nimeni ca anul următor să susţină probele de completare ale examenului naţional şi, în acest fel, îşi vor putea continua studiile", a declarat Andronescu.

Ministrul a spus că luni va propune schimbarea bacalaureatului în comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor.

REZULTATELE finale la examenul de BACALAUREAT 2012 vor fi publicate pe 5 septembrie, după soluţionarea CONTESTAŢIILOR. Acestea vor fi afişate la centrele de examen, precum şi pe EDU.RO.

Citește și: