Andreea OFIŢERU
2686 vizualizări 5 sep 2012

Comisia de educaţie din Senat a aprobat, miercuri, introducerea în Legea educaţiei a unui amendament care prevede opţiunea Bacalaureatului profesional.

Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor celor şase senatori prezenţi la şedinţa comisiei. Probele la acest tip de exament sunt de competenţe, proiect probă practică şi examen scris la educaţie anteprenorială.

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a precizat că susţinerea probelor la bacalaureatul profesional "nu anulează dreptul elevului" de a susţine şi examenul de bacalaureat naţional.

Ea a precizat că BAC-ul profesional "asigură o diplomă pentru cei care merg către piaţa muncii".

Preşedintele comisiei de învăţământ, Mihail Hărdău, a declarat pentru gândul că prevederea privind introducerea bacalaureatului profesional  a fost adoptată de 3 senatori PSD, 2 de la PDL şi unul  de la UNPR. Este vorba de Ecaterina Andronescu, Corneliu Grosu, Nicolae Prunea, Ion Bara, Mihail Hărdău şi Doina Silistru.

„Am adoptat ordonanţa în unanimitate, dar cu unele mici modificări. BAC-ul profesional va putea fi luat cu nota 6 şi nu cu nota 5, aşa cum era prevăzut iniţial. Examenul va putea fi susţinut şi de generaţiile pe care au picat până acum examenul”, a declarat Hărdău.

Citește și: