Florin Badescu - Mediafax
2543 vizualizări 25 iun 2013

Richard Matheson, un cunoscut scriitor american de romane SF şi horror, autor al unor cărţi, inclusiv "I Am Legend" şi "The Shrinking Man", care au fost adaptate pentru marele ecran şi pentru televiziune, a murit la vârsta de 87 de ani, informează Reuters.

Anunţul a fost făcut luni de Sindicatul scenariştilor americani (Writers Guild of America/ WGA).

WGA, din care făcea parte şi Richard Matheson, nu a precizat locul şi data la care a murit scriitorul, nici cauza decesului.

Richard Matheson, născut în Allendale, New Jersey, în 1926, a crescut în Brooklyn, New York, şi a început să publice povestiri ştiinţifico-fantastice şi horror în anii 1950.

Romanul său horror din 1954 "I Am Legend" este considerat o operă importantă în acest gen literar, incluzând zombie şi teme apocaliptice în America de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Acest roman a fost ecranizat de trei ori, cel mai recent film bazat pe romanul lui Richard Matheson fiind lansat în 2007 şi avându-l ca protagonist pe Will Smith.

Richard Matheson a scris şi piesa pentru televiziune "Nightmare at 20.000 Feet", în 1963, pentru serialul de televiziune "Zona Crepusculară/ The Twilight Zone".

Acel episod, în care joacă William Shatner, a devenit un punct de referinţă în istoria producţiilor de televiziune ştiinţifico-fantastice.

Richard Matheson a scris şi scenariul pentru "Duel", din 1971, unul dintre primele filme regizate de Steven Spielberg.

Richard Matheson este creditat ca scenarist pentru cel puţin 80 de filme şi producţii de televiziune, de-a lungul unei cariere care s-a întins pe durata a şapte decenii.

S-au împlinit 161 de ani de la naşterea arhitectului catalan Antoni Gaudi. Povestea Sagrada Familia

Citește și: