Florin Jinga
6531 vizualizări 20 feb 2019

Caz scandalos într-un orăşel din apropiere de Bologna, unde patru persoane, inclusiv o româncă de 42 de ani, au fost arestate pentru că au bătut şi maltratat mai mulţi bâtrâni dintr-un azil privat. De asemenea, patronul a fost filmat de o cameră ascunsă, de două ori, în timp ce viola o bătrână, scrie La Rampa.

Incidentul s-a petrecut în San Benetto Val di Sambro, unde funcţiona azilul privat, stabiliment în care erau cazaţi zece bătrâni ce aveau nevoie de îngrijire permanentă. Azilul era administrat de un patron italian în vârstă de 52 de ani, care era ajutat de trei îngrijitoare, dintre care două italience şi de o româncă.

Atenţie, imagini cu un puternic impact emoţional!

Totul a ieşit la iveală în decembrie 2018, când unul dintre bătrâni le-a spus rudelor că este bătut cu sălbăticie şi umilit, iar acestea au decis să apeleze la carabinieri, care au instalat camere ascunse.Imaginile surprinse i-au îngrozit pe anchetatori, care au decis, după vizionarea lor, pe 19 februarie 2019, să îl aresteze pe patron, care a fost dus la închisoarea Dozza, iar cele trei femei fost puse în arest la domiciliu.

În filmări se poate vedea cum bătrânii erau bătuţi şi forţaţi să se hrănească şi să se îngrijească singuri, deşi aveau nevoie de ajutor. Aceştia erau înjuraţi şi apostrofaţi cu expresii de genul ”Oricum mai ai puţin şi crăpi!”.

O româncă a fost arestată în Italia după ce a agresat mai mulţi bătrâni dintr-un azil

La un moment dat, pe filmare se vede cum patronul îi ia de cap pe un bătrân, aflat în scaunul cu rotile, şi îl ridică în sus. Îl pune în pat şi se apasă cu toată forţa pe corpul victimei. Îi pune o pernă pe faţă şi continuă să îl bruscheze.

Azilul a fost desfiinţat, iar trei dintre bătrâni, care erau în stare gravă, au fost duşi la spital.

Foto: Captură

Citește și: