Florin Jinga
2958 vizualizări 13 feb 2019

Cele două femei îşi alegeau victimele din cafenele, restaurante sau magazine şi vizau mai ales persoane vulnerabile, precum cele în vârstă sau cu mobilitate redusă, scrie Manchester Evening News.

Maria Spirache a încercat să fure un ceas de la o femeie de 88 de ani şi ar fi jefuit un bărbat care se afla la cumpărături pe un scuter electric.

Victimă le-a picat şi un student care voia să depună la bancă aproape 9.000 de lire sterline, bani pe care îi strânsese în luni de zile, din două joburi part-time, pentru a-şi plăti studiile.

Cele două femei aveau un plan bine pus la punct pentru a le distrage atenţia victimelor şi se dădeau drept membre ale unei organizaţii caritabile.

Românca a fost prinsă în timp ce încerca să fure produse dintr-un magazin de pantofi, pe 29 ianuarie. În geanta sa, poliţiştii au găsit produse în valoare de 239 lire, pe care femeia spune că le furase pentru nepotul ei din România.

Maria Spirache a pledat vinovată la cele nouă capete de acuzare şi a fost condamnată la 2 ani şi 8 luni de închisoare. A doua femeie nu a fost prinsă de poliţişti.

Foto: Greater Manchester Police

 

Citește și: