Florin Jinga
3312 vizualizări 6 mar 2019

Românca a primit ordinul „Meritul Republicii Italiene”, din partea preşedintelui Sergio Mattarella, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Quirinal, din Roma, relatează La Repubblica.

„Sunt foarte entuziasmată, a fost cu adevărat o onoare”, a declarat Roxana Roman, în vârstă de 34 de ani. „Ceea ce am făcut, pentru mine este normal. Sper să devină şi pentru alţii”, a mai spus ea, subliniind faptul că nu se consideră un erou.

Scandalul a început în aprilie 2018, când doi membri ai clanului Casamonica au intrat în barul deţinut de Roxana şi Marian Roman de la periferia Romei. Cei doi au devastat barul, nemulţumiţi fiind de faptul că nu au fost serviţi înaintea celorlalţi clienţi. Mai mult, cei doi soţi au fost ameninţaţi cu moartea dacă nu se întorc în România.

Roxana nu s-a lăsat intimidată şi s-a dus la poliţie, unde a depus mai multe plângeri. Femeia a spus atunci că nu poate renunţa la tot fără luptă.

“Plângerea a fost un gest normal. În cartier, clanul Casamonica menţine puterea prin frică. Sunt atât de mulţi oameni buni care vor o schimbare, dar e nevoie de o nouă mentalitate, iar asta începe cu fiecare dintre noi”, a declarat Roxana pentru sursa citată.

Gestul Roxanei le-a oferit curaj şi altora care s-au alăturat luptei românilor. Astfel, la o lună după scandal, cei doi mafioţi au fost arestaţi, dar şi un al treilea bărbat care a ameninţat-o pe româncă şi i-a cerut să-şi retragă plângerea.

Datorită româncei, justiţia italiană i-a condamnat la pedepse cuprinse între 3 şi 5 ani de închisoare pe cei trei membrii ai clanului.

Foto: Captură

Citește și: