Nicolae Oprea
195 vizualizări 15 mar 2019

„În cadrul programului Patriot am semnat în luna febrarie cel de-al treilea amendament care se referă la achiziţonarea de rachete pentru sistemul Patriot, iar plata aferentă de aproximativ 85 de milioane de dolari a fost făcută în urmă cu două zile, pe data de 13 martie. Acest program a fost semnat în decembrie 2017, printr-un acord G to G cu Statele Unite ale Americii”, a declarat, vineri, ministrul Apărării, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Gabriel Leş, achiziţia acestor rachete va constitui realizarea unei capabilităţi de apărare aeriană cu baza la sol, şi va asigura întărirea securităţii naţionale şi aliate. Acest demers, spune ministrul, contribuie şi la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii.

Ministrul a mai precizat faptul că până la sfârşitul acestei luni se va achiziţiona şi cel de-al doilea sistem de lansatoare HIMARS.

„În ceea ce priveşte lansatorul multiplu de rachete cu bătaie mare, HIMARS, suntem aproape gata pentru achiziţia celui de-al doilea sistem până la sfârşitul acestei luni. Programul are ca obiectiv achiziţia de trei sisteme de astfel de lansatoare. Primul sistem a fost achiziţionat anul trecut, în luna februarie”, a mai precizat ministrul.

foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Citește și: