Departamentul Corespondenţi - Mediafax
Andrei Luca POPESCU
21597 vizualizări 29 iul 2014

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o nouă avertizare roşu. Potrivit avertizării, ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore şi a celor estimate, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşirea cotelor de pericol, pe Gilort amonte de staţia hidrologică Tg. Cărbuneşti (judeţul Gorj), pe râul Lotru (judeţul Vâlcea), pe cursul superior al Olteţului şi pe afluentul său Cerna (judeţele Gorj şi Vâlcea).

Meteorologii au prelungit până marţi, la ora 22.00, codul galben de ploi şi vijelii în judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Olt, Vâlcea, Sibiu, Alba şi Cluj.

Zeci de localităţi din întreaga ţară sunt însă deja afectate de inundaţii. Trei elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost trimise, marţi după-amiază, în judeţele Gorj şi Vâlcea, în localităţile Novaci, Vaideeni şi Brezoi, pentru salvarea persoanelor izolate din cauza viiturilor, informează oficiali MAI. Armata era pregătită să intervină cu 1.200 de militari şi peste 200 de utilaje, în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii.

UPDATE 23:50 ISU Argeş a reuşit să recupereze maşina luată de viitură şi să îl salveze pe şoferul care o conducea. Raed Arafat a anunţat că şoferul nu a fost rănit.

UPDATE 23:30  Bărbatul din localitatea Merişani (Argeş) dat dispărut după ce a fost luat de o viitură a fost găsit mort, fiind a doua persoană decedată în acest judeţ în urma inundaţiilor. Ultimele informaţii furnizate, marţi seară, de Prefectura Argeş arată că zeci de familii au fost evacuate din mai multe zone ale judeţului, unde viiturile extrem de puternice au provocat pagube importante, în unele case apa depăşind depăşind doi metri, transmite.

Cea mai afecată localitate este Bascov, dar situaţii similare, unde apa ajunge până la acoperişul caselor, sunt şi în localităţile Uda şi Vedea.

UPDATE 22:40 O maşină a fost luată de viitură în apropiere de autostrada Bucureşti - Piteşti, în judeţul Argeş. Reprezentanţii prefecturii Argeş au afirmat că viitura este încă prea mare pentru a se putea interveni direct. Ce spune, însă, Raed Arafat.

UPDATE 21: 30 Localnicii din Novaci evacuaţi din cauza pericolului unei noi viituri s-au întors la casele lor.

UPDATE 20:40 O altă persoană, un bărbat de 38 de ani din comuna vâlceană Stoeneşti, a fost dată dispărută în urma viiturilor, fiind căutat de câteva ore de către autorităţi, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Vâlcea, care spun că şansele ca acesta să mai fie în viaţă sunt minime. Conform surselor citate, localnicii spun că l-au văzut pe bărbat luat de apele pârâului Dobriţoaia, fără ca cineva să poată sări în ajutorul acestuia. Detalii mai multe AICI.

UPDATE 20.20 Circulaţia pe DN65 (E574) Piteşti-Slatina este întreruptă temporar, marţi seară, în zona localităţii argeşene Lunca Corbului, din cauza aluviunilor ajunse pe carosabil, în urma precipitaţiilor abundente, informează Centrul InfoTrafic al Poliţiei Române. În zona menţionată (kilometrul 96), traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, mai precizează sursa citată.

UPDATE 20.05 Vă prezentăm mai jos harta zonelor cu probleme. Click pentru a mări! 

UPDATE 20.00Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a dispus ca 29 de militari şi 5 mijloace tehnice să acţioneze în localitatea Vaideeni, judeţul Vâlcea, pentru a sprijini lucrările de reabilitare la infrastructura rutieră, distrusă în urma inundaţiilor. De asemenea, 18 militari cu un autocamion acţionează în comuna Bascov, judeţul Argeş pentru evacuarea persoanelor aflate în dificultate. Pentru această misiune, se vor alătura încă 37 de militari cu 3 autocamioane care vor sprijini efortul autorităţilor locale”, se arată într-un comunicat MApN.

UPDATE 18.55 Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, la Consiliul Naţional al PSD: ”Avem, la momentul respectiv, aproximativ două victime care au fost înecate. Prima prioritate sunt vieţile omeneşti”. DETALII AICI.

UPDATE 18.50 Primarul comunei vâlcene Vaideeni a declarat că pârâul din localitate nu a avut niciodată un debit aşa mare, care în anumite zone este mărit de zece, respectiv 15 ori, în urma viiturii 30 de locuinţe fiind grav afectate.

"Nu a fost niciodată un astfel de debit de când sunt locuitorii aici. Asta i-a şi determinat să-şi facă locuinţe aici în zona asta. Sunt în jur de 30 de gospodării afectate puternic, dar sunt şi altele în care a fost luat pământul, şi aşa putem să zicem că sunt până la 60 de gospodării. Oamenii sper să înţeleagă că este o situaţie deosebită care nu ne aparţine nouă, care a venit aşa, pe nepusă masă, şi oricât ai fi de pregătit ai impresia că nu putem răspunde tuturor solicitărilor", a declarat primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă Achim, adăugând că pârâul are, în unele locuri, debitul mărit de zece şi chiar de 15 ori.

 

 

UPDATE 18.07 Un tren privat care făcea legătura între Curtea de Argeş şi Bascov (Piteşti) a deraiat din cauza viiturilor. Patru persoane din rândul angajaţilor companiei de transport feroviar au fost rănite şi au fost transportate la spital. CITEŞTE DETALII AICI.

UPDATE 17:45 Imagini dramatice în Novaci, unde apa a trecut la un moment dat în cursul zilei peste podul din centrul localităţii (vezi prima fotografie), care are aproximativ patru metri, a povestit un martor pentru gândul.

FOTO: Alin Mituţa//preluate cu acordul autorului

UPDATE 17.28 Şapte persoane, între care un copil şi o femeie care a stat agăţată de un buştean aproape cinci ore, au fost salvate din mijlocul apelor învolburate de către salvamontiştii gorjeni, în urma unor acţiuni dificile, a declarat, marţi, şeful Serviciului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Cornoiu a declarat, marţi după-amiază, că trei dintre persoanele salvate s-au aflat în zone foarte greu accesibile şi că operaţiunea de salvare a presupus realizarea unei tiroliene pe deasupra apei învolburate. Şeful Salvamont Gorj a precizat că cel mai grav caz a fost cel al unei femei care a stat aproape cinci ore agăţată de un buştean, deasupra torentului.

Patru din persoanele salvate sunt din Novaci şi trei din localitatea Bălceşti, din care un copil de "doi-trei ani".

UPDATE 17.20 Medicii au încercat resuscitarea unui bărbat de 72 de ani din localitatea Vedea, jud. Argeş. Este vorba de un bărbat de 72 de ani. Persoana respectivă a murit în ciuda eforturilor medicilor. CITEŞTE DETALII AICI.

Imagini din Vaideeni, Vâlcea.

UPDATE 16.40 Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au ajuns în localitatea Bengeşti, jud. Gorj, pentru a evalua pagubele produse de inundaţii.

Liviu Dragnea a declarat la Craiova, că principala solicitare a oamenilor din localităţile doljene afectate de inundaţii este legată de finalizarea unor lucrări de protecţie, începute de-a lungul anilor şi neterminate.

"Principala solicitare a cetăţenilor din Mischii şi din celelalte comune este una corectă, una firească. Dincolo de ajutorul pe care o să încercâm să-l acordăm familiilor, să finalizăm lucrările începute de-a lungul anilor şi abandonate. La Mischii este vorba despre 35 de kilometri de dig şi şapte poduri, care în total fac suma uriaşă de şase milioane de lei. Cu şase milioane de lei, toată această vale, toate aceste comunităţi vor fi salvate pentru că numai în acest an de trei ori a intrat apa în curţile respective", a mai spus Dragnea.

Imagini din Căciulata, lângă râul Olt.

UPDATE 16.30 Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, şi ministrul Apărării Mircea Duşa au plecat spre localitatea Vaideeni, jud. Vâlcea, grav afectată de inundaţii.

Peste 1.600 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliţişti, jandarmi – intervin, la această oră, cu peste 400 de mijloace tehnice,  pentru salvarea persoanelor afectate de inundaţiile din cele 10 judeţe: Alba, Argeş, Caraş Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

Imagini de la Novaci, Gorj

UPDATE 15.38  Aproximativ 25 de persoane din comuna vâlceană Vaideeni au rămas izolate pe o insuliţă formată între apele pârâului Luncavăţ, alte peste 50 de familii din localitate fiind evacuate din calea apelor de către autorităţile locale, cu elicopterul.

Oamenii au rămas izolaţi după ce pârâul a ieşit din matcă şi a format un nou curs care trece chiar prin cătunul în care ei locuiesc, iar o bucată mai ridicată de pământ a rămas ca o insulă între viituri.

UPDATE 15.33 Premierul Victor Ponta, aflat la Craiova pentru a-şi lansa candidatura la prezidenţiale, a luat parte şi la un comandament de urgenţă ad-hoc, la care a stat 5 minute. "Avem nevoie să fim organizaţi şi raţionali. Cu prefectul am vorbit eu. Nu e niciun om în pericol, nu şi-a perdut niciunul viaţa".

De la Bucureşti, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat, vorbea, precipitat, prin telefon despre evacuări în Vâlcea. "Staţi puţin", l-a oprit însă Ponta pe Arafat, în timpul teleconferinţei televiozate, "e o evacuare preventivă". "E o realitate în teren şi n-aş vrea să existe alta pe ecran", s-a asigurat premierul. CITEŞTE DETALII AICI.

UPDATE 15.26 Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să intervină cu 1.229 de militari şi 206 mijloace tehnice în zonele afectate de inundaţii, acest lucru fiind solicitat de Comandamentul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, conform unui comunicat al MApN.

Imagini de la Novaci, Gorj

UPDATE 15.22 O femeie însărcinată în nouă luni din localitatea Ciomăgeşti, judeţul Argeş, a rămas blocată într-o ambulanţă care nu a mai putut înainta spre spital din cauza aluviunilor de pe drum, autospeciala fiind tractată de un tractor al localnicilor pentru a fi scoasă din zona inundată.

UPDATE 15.00 Mulţi localnici din Novaci, judeţul Gorj, unde o viitură de peste trei metri a afectat grav oraşul, sunt evacuaţi cu ajutorul ”mascaţilor”, în condiţiile în care au refuzat să-şi părăsească locuinţele, în zonă fiind trimise patru microbuze şcolare pentru transportul lor.

Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci, a declarat că "este o situaţie mai delicată", întrucât unii localnici nu vor să-şi părăsească locuinţele, astfel că sunt evacuaţi cu ajutorul echipelor speciale de intervenţie.

Edilul a adăugat că autorităţile au pregătit sălile de sport de la liceul şi şcoala generală din oraş, precum şi spitalul din localitate, unde la ora actuală sunt 59 de paturi neocupate.

GORJ: un adult şi un copil, izolaţi pe acoperişul unei case

Potrivit surselor citate, în localitatea Novaci, judeţul Gorj, a fost trimis un elicopter cu troliu, după ce râul Gilort a ieşit din matcă în jurul orei 11.00, iar peste 70 de gospodării au rămas izolate. Alte două aparate de zbor ale MAI au fost direcţionate către localităţile vâlcene Balota şi Brezoi, afectate de inundaţii.

Zeci de persoane din oraşul Novaci, judeţul Gorj, sunt evacuate de către autorităţi, la ora transmiterii acestei ştiri, din cauza unei viituri de peste trei metri, după ce râul Gilort a depăşit cota de inundaţie şi a ieşit din matcă în urma precipitaţiilor, în zonă fiind instituită starea de alertă.

Prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, a dispus, marţi, evacuarea a aproximativ 75 de gospodării din Novaci, după ce debitul râului Gilort a crescut de câteva opri, apa rupând diguri şi maluri de protecţie şi revărsându-se pe străzi, existând riscul să ajungă până în casele oamenilor.

Viitura de peste trei metri s-a produs după ce în ultimele trei zile a plouat neîncetat, debitul râului Gilort crescând de câteva ori, iar cota de inundaţie fiind depăşită.

Şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a precizat pentru Digi24 că se intervine în două locuri: un centru maternal şi o casă: „Într-una avem o persoană cu un copil pe acoperiş, în cealaltă, mai mulţi copii şi îngrijitori. Intervenim cu echipa specială a Salvamont. Încercăm să aducem un elicopter prin care să intervenim pe deasupra, pentru că apa e deja foarte mare”.

FOTO: Mediafax (Ionuţ Tabultoc)

Două drumuri naţionale şi un drum judeţean sunt complet închise traficului rutier, marţi după-amiază, din cauza aluviunilor strânse pe carosabil care fac imposibilă circulaţia în siguranţă a autovehiculelor, ploile torenţiale continuând să producă inundaţii în mai multe localităţi din judeţ.

DOLJ: 110 gospodării şi 45 de case inundate în satele Motochi şi Urecheşti

180 de gospodării şi 75 de case au fost inundate, luni, în comuna doljeană Mischii, din cauza ploilor torenţiale, autorităţile susţinând că sunt pregătite pentru evacuarea localnicilor în cazul în care se va impune acest lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ploile torenţiale au provocat pagube şi distrugeri în mai multe locuinţe şi gospodării din localitatea Mischii din cauza scurgerilor de pe versanţi, în unele locuri apa atingând chiar şi un metru.

„Sunt 110 gospodării şi 45 de case inundate în satele Motochi şi Urecheşti, iar în Mischii sunt 70 de gospodării şi 30 de case. Din păcate, plouă cu găleata şi suntem pregătiţi să-i evacuăm pe oameni la noapte daca va continua să plouă. Am pregătit spaţii pentru a-i găzdui pe oameni în cele trei şcoli din localitate”, a declarat Gheorghe Popa, primarul comunei Mischii.

În cursul zilei de luni, pompierii şi localnicii au înălţat diguri din saci de nisip, în faţa curţilor, pentru a-şi proteja locuinţele, însă acestea nu au reuşit să facă faţă puhoaielor de apă care au lovit cu putere şi au măturat totul în cale.

FOTO: Mediafax (Ciprian Sterian)

„Am pus saci de nisip toată ziua ca să salvăm casa, dar degeaba. Nu e prima dată când trecem prin asta. Noi aici suntem tot timpul expuşi inundaţiilor”, a declarat Marin Vasile, un localnic.

Pompierii au acţionat ore în şir atât în localitatea Mischii, cât şi în alte localităţi din judeţ afectate de inundaţii.

„La Mischii am acţionat cu 25 de subofiţeri. Am înălţat diguri din saci cu nisip pentru protejarea locuinţelor. De asemenea, se acţionează cu trei motopompe pentru a evacua apa din case şi gospodării”, a declarat Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. Acesta a mai precizat că pompierii vor rămâne în zonă toată noaptea şi că sunt pregătiţi să intervină în cazul în care va veni o nouă viitură.

VÂLCEA: un bătrân de 71 de ani a fost dat dispărut

Conform datelor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, marţi după-amiază au fost închise circulaţiei rutiere drumul naţional 7 A care face legătura între staţiunea Voineasa şi localitatea Brezoi, drumul naţional 65 C care leagă localitatea Măldăreşti de Horezu şi drumul judeţean 676, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia de a închide cele trei drumuri a fost luată din cauza aluviunilor strânse pe carosabil, care fac imposibilă circulaţia în siguranţă a autovehiculelor. De altfel, pe DN 7 A Voineasa - Brezoi traficul rutier era parţial restricţionat, încă de duminică, după ce de pe versanţi au căzut pietre, un sens de mers fiind blocat.

De asemenea, este pentru a doua oară în ultimele 24 de ore când DN 65 C este închis circulaţiei, acest tronson fiind blocat pentru o perioadă şi în cursul zilei de duminică, pe raza localităţii Măldăreşti, iar traficul fiind redirecţionat pe un drum comunal.

Ploile torenţiale continuă să provoace inundaţii, marţi după-amiază, în mai multe zone din judeţul Vâlcea, fiind afectate localităţile Drăgăşani, Drăgoeşti, Roşiile, Vaideeni, Lăpuşata şi Copăceni.

Un bătrân în vârstă de 71 de ani, din localitatea vâlceană Stroeşti, a fost dat dispărut şi este căutat de pompieri, jandarmi şi voluntari, autorităţile presupunând că bărbatul a fost luat de o viitură puternică venită pe pârâul Aninoasa, care a distrus mai multe podeţe peste acest curs de apă.

Bătrânul a dispărut în cursul zilei de luni şi, deşi nimeni nu l-a văzut pe acesta căzând în apă, localnicii presupun că a fost luat de apele umflate ale pârâului Aninoasa, ape care au distrus mai multe podeţe amplasate peste acest pârâu.

Voluntarii din localitate l-au căutat, luni, până la lăsarea întunericului, iar marţi au început acţiunea de căutare a bărbatului şi militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea dar şi jandarmi.

Tot în judeţul Vâlcea, în localitatea Băbeni, mai multe gospodării şi terenuri agricole au fost inundate după ce apele pârâului Stăncălău s-ar revărsat şi au rupt un dig.

Potrivit autorităţilor locale, cel mai afectat este satul Valea Mare, unde apa a intrat în zece curţi, afectând grădinile şi unde peste o sută de hectare de teren agricol au fost inundate.

ARGEŞ: Centrul de transfuzii din Piteşti, afectat de inundaţii

13 localităţi din judeţul Argeş au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente din ultimele două zile, bilanţul prezentat de Prefectura Argeş arătând că printre obiectivele afectate se numără Centrul de transfuzii din Piteşti, dar şi o magistrală de gaze aparţinând Transgaz.

Astfel, au fost inundate nouă case şi 30 de curţi şi anexe gospodăreşti din Piteşti, Ştefăneşti, Călineşti, Topoloveni, Stolnici, Leordeni, Mihăieşti, Corbeni, Bascov, Bradu, Căteasca, Arefu şi Dragoslavele.

Printre obiectivele afectate se numără Centrul de transfuzii din Piteşti, al cărui subsol a fost inundat, dar şi o magistrală a companiei Transgaz, care a fost avariată în comuna Valea Danului, alimentarea pe acest gazoduct fiind oprită.

Viiturile au avariat, de asemenea, un drum comunal şi două gabioane, unul la Mihăieşti şi altul pe un drum forestier la Corbeni. În cele două zile în care judeţul Argeş s-a aflat sub avertizări meteorologice şi hidrologice, peste 2.000 de familii au rămas fără alimentare cu electricitate din cauza avariilor produse pe reţeaua de alimentare, marţi nefiind alimentaţi peste 600 de consumatori şi localităţile Arefu, Cotmeana, Oarja, Nucşoara şi Săpata, unde şapte echipe ale furnizorului de energie electrică se află pe teren, lucrând la remedierea avariilor.

În ultimele ore, echipajele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au intervenit la Câmpulung şi Topoloveni pentru degajarea a doi copaci dezrădăcinaţi, pomii fiind tăiaţi întrucât exista riscul ca aceştia să se prăbuşească. De asemenea, pompierii au intervenit în mai multe localităţi pentru evacuarea apei din curţi şi case inundate.

PRAHOVA: pagube materiale în oraşele Sinaia, Breaza şi Comarnic

Trei oraşe şi patru comune ale judeţului Prahova au fost afectate de ploile torenţiale din ultimele ore, cea mai afectată fiind comuna Proviţa de Jos, unde mai multe tronsoane de drum, poduri şi maşini au fost avariate, câteva podeţe au fost luate de viituri, iar mai multe animale au murit înecate.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, ploaia torenţială din noaptea de luni spre marţi a provocat pagube materiale în oraşele Sinaia, Breaza şi Comarnic şi în patru comune ale judeţului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La Breaza au fost inundate trei curţi şi două case, la Comarnic apa a intrat într-o locuinţă, un beci şi două curţi, iar la Sinaia o gospodărie a fost inundată. Cea mai afectată dintre localităţile în care s-au produs inundaţii ca urmare a precipitaţiilor abundente este comuna Proviţa de Jos. Conform bilanţului făcut public de ISU Prahova, în această comună un beci şi trei curţi au fost inundate, patru animale au murit luate de viitură, iar şase autoturisme au fost avariate, fără a se înregistra victime omeneşti.

FOTO: Mediafax (Ciprian Sterian)

De asemenea, la Proviţa de Jos infrastructura a fost grav afectată de viituri, cinci podeţe fiind fie avariate, fie complet distruse, mai multe drumuri comunale şi săteşti fiind avariate sau acoperite de aluviuni, iar şapte poduri fiind colmatate de aluviuni şi arbori rupţi de viitură, dintre care un pod din satul Drăgăneasa este avariat în proporţie de 80 la sută.

Viitura puternică ce a lovit această localitate a afectat parţial două construcţii şi a inundat zece hectare de teren agricol.

În comuna Proviţa de Sus, două autoturisme au fost avariate, iar un copac doborât de vânt a căzut pe o punte pietonală, în timp ce în comuna Poiana Câmpina două locuinţe au fost inundate şi trei autoturisme au fost luate de viitură, unul fiind avariat.

Vântul puternic a doborât doi stâlpi de medie tensiune care au căzut în albia râului Proviţa şi a produs mai multe avarii pe reţeaua de alimentare cu energie electrică, în urma cărora peste 420 de familii din comuna Măgureni au rămas fără alimentare cu electricitate.

DÂMBOVIŢA: circulaţie restricţionată pe DN 71, între Târgovişte şi Sinaia

Mai multe tronsoane de drumuri din judeţul Dâmboviţa au fost afectate din cauza furtunilor din noaptea de luni spre marţi în urma cărora pe carosabil au căzut pietre şi copaci, o alunecare de teren modificând cursul unui pârâu.

Conform datelor făcute publice de Prefectura Dâmboviţa, în urma fenomenelor meteorologice din noaptea de luni spre marţi circulaţia pe drumul naţional 71 între Târgovişte şi staţiunea Sinaia a fost parţial restricţionată, după ce aluviunile căzute de pe versanţi au îngreunat traficul rutier pe o distanţă de aproximativ 30 de metri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şi alte tronsoane de drumuri au fost afectate ca urmare a ploilor şi a căderilor de copaci. Astfel, traficul rutier a fost restricţionat pe drumurile comunale 6 şi 124 din comuna Vişineşti, unde mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, iar tronsoane de drum au fost acoperite de aluviuni. Tot în Vişineşti, drumul judeţean 710B este parţial blocat, circulându-se pe un singur sens pe mai multe tronsoane, după ce pârâul Cricovul Dulce s-a revărsat ca urmare a debitului foarte are al precipitaţiilor.

La Vişineşti, patru gospodării din satul Sultani au fost inundate în cursul nopţii, iar spre dimineaţă apele s-au retras, urmând ca autorităţile locale să facă o evaluare a pagubelor.

În comuna Iedera, 15 gospodării au fost inundate de torentele formate pe versanţi în urma ploii abundente, iar în oraşul Pucioasa o locuinţă şi două gospodării au fost inundate după ce pârâul Bizdidel a ieşit din matcă şi s-au produs scurgeri de pe versaţi.

Vântul puternic a doborât cinci stâlpi de electricitate, duminică seară, în judeţul Dâmboviţa, unde s-au produs şi inundaţii în urma ploilor torenţiale, în oraşul Găeşti, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, un drum comunal din localitatea Crângurile este blocat duminică seară după ce cinci stâlpi din beton care susţin reţeaua de distribuţie a energiei electrice au căzut pe carosabil din cauza vântului puternic.

Comuna Crângurile nu este singura afectată de furtună. În oraşul Găeşti a plouat torenţial timp de câteva zeci de minute, o casă şi o curte fiind inundate.

Citește și: