106 vizualizări 11 mai 2008

Costumele SF, coifurile de turnir, bărbaţii rujaţi cu negru sau cu picioarele vopsite, urechi prinse cu un singur cercel ori fustele mini care deveneau maxi au contrastat - în ultima seară a celei de a 11-a ediţii Romanian Fashion Week Iaşi - cu ţinutele elegante, high class ori cu lenjeria intimă tot mai minusculă, dar intens accesorizată. Sala Polivalentă a fost plină şi vineri, seară programată pentru creatori reuniţi sub brandurile Marie Claire, Dork, Otto Herman, Zasha, Jolidon şi Irina Schrotter.

Colecţiile ER Fashion şi Lucian Broscăteanu au uluit asistenţa, cu veşminte extraterestre, din ţesături pământii combinate cu auriu sau gri metalizat, multistratificate, ce puteau fi răsfoite ca filele de carte, gulere excesiv de înalte ori suprapuse, fracuri intens stilizate, pantaloni cu turul până la genunchi asortate cu tulpane, văluri, machiaje puternice şi coafuri ample, ciufulite. Manechinele Dada au purtat coifuri din hârtie imitându-le pe cele de turnir, iar “mireasa” colecţiei a fost un băiat în costum alb cu… fustă, cu buchet din trandafiri roşii.

Răzvan Ciobanu a creat pentru Irina Schrotter rochii şi costume extrem de elegante, asortate cu coafuri împletite, machiaj diafan, dar cu buzele vopsite cu negru. Fundalul proiectat pe uriaşele panouri din leduri a fost compus din flori viu colorate combinate cu negru, décor care s-a dovedit inspirat, ca şi acustica: formaţia Ivan Kupala de la Moscova, cu trei soliste în port popular rusesc. Andreea Raicu a întruchipat mireasa colecţiei, dar într-o rochie superbă, însă albastru metalizat. DJ Wanda a acompaniat live prezentarea Dork, iar Nichi a preferat un DJ şi un instrumentist cu vioară. Zasha a stilizat anii ’80, iar finalul regalului de modă i-a aparţinut unei copile de 7 ani, concurentă serioasă a celor 300 de manechine care au defilat în două zile pe podiumul Polivalentei de la Iaşi.

Citește și: