3283 vizualizări 24 dec 2015

ArcaBoard este un vehicul personal, care se poate deplasa în orice direcţie. Are o formă dreptunghiulară, dimensiuni de 145 de centimetri lungime, 76 de centimetri lăţime şi 15 centimetri grosime şi o greutate de 82 de kilograme. Această tehnologie permite unei persoane cu greutatea de maximum 110 kilograme să zboare.

Vehiculul poate zbura la o înălţime de 30 de centimetri, cu viteze de până la 20 de km/ h. Anduranţa maximă este de 6 minute, însă bateriile pot fi reîncărcate în 35 de minute.

"În ultimii 17 ani, am dezvoltat tehnologii aerospaţiale care ţinteau către cer. Acum, am folosit cunoştinţele însuşite pentru a dărui oamenilor o tehnologie uimitoare, pentru a împlini un vis fundamental. Visul de a zbura", a declarat Dumitru Popescu, preşedintele Arca Space Corporation.

Arca Space este o companie de inginerie aerospaţială, cu sediul în Las Cruces ­- New Mexico (Statele Unite ale Americii), al cărei obiectiv principal este explorarea spaţială care construieşte rachete spaţiale şi aeronave cu sau fără pilot, în vederea explorării spaţiului. A fost înfiinţată ca Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică, un ONG în România, de către Dumitru Popescu şi alţi câţiva pasionaţi de rachete şi aeronautică. De atunci ARCA a lansat două rachete stratosferice, patru baloane mari stratosferice inclusiv un grup de baloane şi a câştigat două contracte guvernamentale, unul cu Guvernul României şi altul cu Agenţia Spaţială Europeană. ARCA dezvoltă în prezent un avion suborbital cu motor rachetă, o familie de rachete suborbitale şi orbitale şi un avion fără pilot stratosferic..

Citește și: