3 vizualizări 31 ian 2008

Compania Hertz, care oferă servicii de închiere de automobile în aproximativ 144 de state din lume, refuză să mai închirieze maşini românilor. De această politică internă a firmei s-a lovit recent un român căruia nu i s-a mai închiriat maşina când reprezentanţii firmei i-au aflat naţionalitatea. Mai exact, Marius Popiti a plătit, anticipat, închirierea maşinii, prin transfer bancar on-line, pentru a putea beneficia, ulterior, de ea în Bruxelles. Numai că, odată ajuns în capitala Belgiei, după ce actele românului au fost verificate, i s-a refuzat punerea la dispoziţie a automobilului de la Hertz, sub pretextul că ar exista o dispoziţie internă conform căreia firma nu mai doreşte să mai închirieze maşini cetăţenilor români.

La întoarcerea în ţară, Popitiu a contactat managerul biroului din Bruxelles, moment în care i s-a dat aceeaşi explicaţie: compania nu mai vrea să pună la dispoziţie automobile clienţilor din România (cu toate că firma a fost prezentă şi la noi în ţară prin intermediul ACR-ul şi din 1995 prin intermediul AAA Autorent SRL, care a preluat licenţa Hertz), din cauza unor incidente legate de „o bandă de infractori români”, care au furat 5 maşini de la Hertz. Românul a cerut şi o declaraţie scrisă de la managerul sediului Hertz din Bruxelles, dar nu a primit niciun răspuns oficial.

Supărat, Popitiu a apelat la doi dintre europarlamentarii români liberali, Csibi Magor şi Cristian Buşoi, care au trimis o scrisoare oficialilor firmei Hertz prin care cer lămuriri privind motivele care stau la baza unei astfel de decizii, având în vedere că politica internă a companiei încalcă drepturile consumatorului. Mai mult, având în vedere că nu este doar un caz izolat, cei doi eurodeputaţi vor pune o întrebare orală şi Comisiei Europene cu privire la încălcarea drepturilor consumatorilor români şi dacă politica companiei Hertz este discriminatorie faţă de cetăţenii români. (M.T.)

Citește și: