Cei care vor să participe la prima extragere trebuie să ştie că sunt eligibile bonurile fiscale emise începând cu prima parte a lunii februarie şi până pe 28 martie 2015 inclusiv, pentru produsele sau serviciile mai ieftine de 1.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă MFP.

Cu ocazia Loteriei Bonurilor Fiscale, se vor extrage două valori: un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal (fără subdiviziunile leului) şi data emiterii bonului.

Fondul de premiere se va împărţi la numărul bonurilor fiscale câştigătoare revendicate şi va rezulta valoarea unitară a fiecărui câştig.

După extragerea de Paşte, cu caracter ocazional, începând din iulie, Loteria bonurilor fiscale se va realiza în prima duminică, după data de 15 a fiecărei luni. 

Dacă vor câştiga, persoanele vor revendica premiul la orice unitate teritoriala a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în maxim 30 de zile de la data extragerii, prin depunerea bonului fiscal în original, cu prezentarea actului de identitate sau paşaportului în original şi copie şi cu depunerea unei declaraţii, al cărei model se aprobă prin ordin al ministrului Finanţelor Publice.

Un bon fiscal este considerat câştigător dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

- a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcţionează în conformitate cu OU 28/1999
- sunt lizibile toate informaţiile obligatorii, aşa cum sunt prevăzute de OU 28/1999
- are valoarea totală fără subdiviziunile leului, exprimată în moneda naţională, egală cu valoarea extrasă
- a fost emis în ziua extrasă, nu are menţionat, cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal, niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului
- a fost emis pentru vânzarea de bunuri şi/sau prestări de servicii către persoane fizice

Citește și: