Ionela SAMOILĂ
17833 vizualizări 18 oct 2012

O altă presupusă victimă a lui Jimmy Savile, moderatorul TV care ar fi abuzat sexual zeci de minori în perioada de glorie a carierei sale, face dezvăluiri şocante despre felul în care pedofilul a atras-o în cabina lui de pe un vas de croazieră, pe vremea când avea doar 16 ani.

Jurnaliştii britanici de la The Sun au stat de vorbă cu Sue Southgate avea doar 16 ani şi se plimba cu o prietenă pe vasul de croazieră unde se aflau în vacanţă cu părinţii. Jimmy Savile s-a apropiat de cele două adolescente şi le-a chemat în cabina sa de la clasa I, promiţându-le autografe.

Ajunşi în încăpere, prezentatorul s-a dezbrăcat de pantaloni şi a rămas în chiloţi, spre surprinderea celor două adolescente. Lui Savile nu i-a păsat nici măcar că prietena lui Sue era cu aparatul de fotografiat în mână. Dimpotrivă, el a tras-o pe Sue mai aproape şi i-a spus celeilalte fete să le facă o poză ca "amintire".

"M-a tras cu putere şi m-a cuprins cu braţele. Era înfricoşător. La un moment dat, şi-a scos-o din pantaloni şi a început să se frece de mine. Am simţit că era excitat. M-a tras şi mai aproape de el şi mi-a zis să fac la fel. Mi-a spus aşa: <<Hai să te învăţ nişte mişcări cu care să-i faci pe băieţi să se ţină după tine.>>", a povestit femeia, acum în vârstă de 51 de ani.


Fotografiile cu fata de 16 ani şi Jimmy Savile în chiloţi, din cabina vasului de croazieră

"Credeam că este un bătrânel inofensiv, o adevărată figură paternă. Aşa părea la televizor. Dar sunt convinsă că dacă nu era prietena mea acolo, m-ar fi obligat să fac sex cu el. L-am împins şi m-am îndreptat spre uşă", a adăugat Sue, care se afla în vacanţă cu părinţii în anul 1978, când a fost molestată de Savile.

La câteva zile după experienţa cu Sue, părinţii unei fete de 14 ani pe care ar fi molestat-o la bord au cerut debarcarea lui de pe vas, însă căpitanul nu a putut lua această măsură şi i-a ordonat lui Savile să nu mai iasă din cabină pe toată durata călătoriei. Sue a declarat că moderatorul obişnuia să se plimbe pe coridoarele navei, să se bage în seamă cu toată lumea, în special cu copiii, cărora le promitea diverse lucruri pentru a-i ademeni.

În ultima perioadă, tot mai multe victime ale fostului prezentator TV au făcut mărturisiri publice despre experienţele trăite. Fosta vedetă TV ar fi abuzat sexual în jur de 60 de persoane în perioada de glorie a carierei sale, majoritatea victimelor fiind minore.


Citește și: