Andreea Tobias
824 vizualizări 14 ian 2019

Cinci cetăţeni din Irak şi Siria care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi în canapelele transportate cu un microbuz de un şofer turc, au fost depistaţi la Calafat.

Poliţiştii de frontieră români şi bulgari au controlat, duminică, un microbuz care intra, prin Calafat (judeţul Dolj) în ţară, condus de un cetăţean turc care transporta canapele din Bulgaria, în Germania.

Astfel, în compartimentul marfă al microbuzului, au fost descoperiţi ascunşi, în spaţii special amenajate în interiorul canapelelor, cinci bărbaţi.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni irakieni şi doi cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă astfel într-un stat din vestul Europei.

La cercetări, şoferul a declarat că a fost rugat de un prieten să transporte canapelele în Germania şi a susţinut că nu ştia de persoanele ascunse în microbuz.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, migranţii şi şoferul turc au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Citește și: