Silviu Bănilă
2892 vizualizări 30 oct 2014

Multe românce devin sclavele sexuale ale agricultorilor pentru care lucrează în Italia. Odată ajunse acolo, acestea se tem că îşi vor pierde joburile în cazul în care refuză avansurile sexuale ale patronilor. În urma relaţiilor, multe din ele rămân însărcinate şi sunt obligate să facă avort. Medicii spun că înregistrează chiar şi şase avorturi pe săptămână.

"E totul adevărat! Dacă sunt femeie şi vin din România, iar patronul îmi zice: faci ceva cu mine sau te trimit acasă, unde mă duc eu, dacă sunt femeie? Stau cu patronul, nu? Dacă nu te culci cu patronul, te întorci acasă. Eu vorbesc de lucruri pe care le-am văzut, nu le ştiu din auzite. Fetele nu vor să vorbească pentru că se ruşinează", a declarat un angajat care trăieşte printre românce.

Primul care a semnalat aceste abuzuri a fost preotul Beniamino Sacco din Vittoria, informează stirileprotv.ro. „Dacă am aflat despre aceste fapte, nu pot să tac. Dacă tac, îmi pierd libertatea interioară”, a spus Sacco. Situaţia din Vittoria durează de câţiva ani şi în prezent, acolo lucrează circa 1.500 de românce. Cele mai multe femei au între 20 şi 40 de ani, dar printre românce se numără şi minore. Acestea culeg roşii 11 ore pe zi, şase zile pe săptămână şi de multe ori primesc salarii mizerabile.

Situaţia este cu atât mai dramatică atunci când se recurge la avorturi. „Uneori, fetele depăşesc trei luni de sarcină şi nu mai pot face avort. Am avut cazuri de acest tip, fete care ne-au cerut să le primim luni de zile”, a spus Don Beniamino Sacco, din cadrul Parohiei Santo Spirito Vittoria. Părintele a înfiinţat un adăpost pentru româncele abuzate şi a atras furia fermierilor şi a primarului din Vittoria. Italienii se tem că vânzările de roşii cherry vor avea de suferit din cauza scandalurilor sexuale.

Citește și: