Laura Petrescu
283 vizualizări 1 iul 2018Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, a declarat că turiştii au plecat înaintea sosirii echipajelor.

”Au reuşit să treacă râul şi au ajuns la domiciliu, în Slatina, Olt. Echipajele se întorc la bază. Au fost 2 bărbaţi şi 3 femei cu o maşină de teren”, a spus Epure.

Turiştii au rămas izolaţi pe malul interior al râului Doamnei, în zona Valea Rea din Argeş, după ce apa s-a umflat din cauza ploilor abundente şi nu au mai putut ajunge la drumul forestier.

Directorul Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, declara pentru MEDIAFAX că cei cinci turişti campau în zona respectivă şi nu au mai putut pleca deoarece apa s-a umflat şi nu au găsit drumul forestier.

La rândul său, şeful Salvamont Nucşoara, Valentin Retevoi, declara, corespondentului MEDIAFAX, că cei cinci intenţionau să urce pe Vârful Omu şi că intervenţia se arăta grea şi de durată.

Pentru salvarea turiştilor au plecat o echipă a Salvamont Nucşoara, un echipaj cu barcă pneumatică şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul Curtea de Argeş.

Sâmbătă, tot pe râul Doamnei, însă în comuna Corbi, un bărbat care a încercat să traverseze călare apa a fost luat de o viitură şi a murit.

Citește și: