Andreea Tobias
100 vizualizări 12 iun 2019

Potrivit Poliţiei, percheziţiile au vizat doi bărbaţi, în vârstă de 20 şi 47 de ani, din Buzău şi Braşov, bănuiţi de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 pistoale cu glonţ, o armă lungă cu glonţ, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartuşe de diferite calibre, 210 capse genofix, 750 de alice, precum şi mai multe componente de armament (ţevi, închizătoare, amortizoare, încărcătoare, dispozitive trăgaci), toate deţinute ilegal.

Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului 2019, bărbatul din Braşov ar fi achiziţionat arme de la bărbatul din Buzău, dispozitive ce ar fi fost introduse în România, fără drept, de către cel din urmă.

În urma administrării probatoriului, cele două persoane au fost reţinute şi urmează a fi prezentate instanţei, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Citește și: