Mona Hera - Mediafax
Departamentul Corespondenţi - Mediafax
2144 vizualizări 12 ian 2015

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Mihai Avramescu, în garsoniera din Rovinari în care un bărbat şi cinci copii ai acestora au fost descoperiţi decedaţi a mai fost găsit un băieţel de cinci ani.

Avramescu a precizat că băieţelul a fost găsit în spatele unui fotoliu din garsonieră.

Tatăl băieţelului şi cinci fraţi ai acestuia au fost găsiţi morţi, luni dimineaţă, în jurul orei 7.30, în garsoniera lor din Rovinari, prima ipoteză fiind că decesul ar fi fost provocat de o intoxicaţie cu monoxid de carbon provenit de la o instalaţie de încălzire improvizată.

Potrivit primarului localităţii Rovinari, Dorin Filip, copiii au vârste cuprinse între şase luni şi şapte ani şi sunt fraţi, ei locuind cu tatăl lor într-o garsonieră dintr-un bloc din Rovinari.
Primarul spune că locuinţa în care stăteau aceştia era încălzită cu o instalaţie termică improvizată, care în cursul nopţii de duminică spre luni nu ar mai fi evacuat gazele în exterior din cauza vântului puternic.

Conform sursei citate, şi alţi doi copii dintr-o garsonieră de la etajul superior s-au intoxicat cu monoxid de carbon, ei fiind transportaţi la spital şi fiind în afara oricărui pericol.

La rândul său, administratorul public al oraşului Rovinari, Constantin Podaru, a spus că bărbatul şi cei cinci copii ai săi, care locuiau la parter, au fost găsiţi decedaţi după ce cei doi copii de la etajul întâi au ajuns la spital cu ameţeli, stabilindu-se că s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

”S-a constatat că cei doi copii de la etajul întâi care au ajuns la spital s-au intoxicat cu monoxid de carbon şi apoi s-a căutat sursa gazului, descoperindu-se că acesta provine de la garsoniera de la parter. Vecinii au spart uşa garsonierei şi i-au descoperit pe cei cinci copii şi pe tatăl acestora, care erau morţi. Bărbatul a fost găsit într-o cadă din plastic, probabil făcea baie la momentul la care s-a produs tragedia”, a afirmat administratorul public al oraşului Rovinari.

El a mai spus că bărbatul era angajat al Complexului Energetic Oltenia, iar soţia acestuia este plecată la muncă în Italia.

Cei doi soţi aveau şapte copii, cel de-al şaptelea - o fată - scăpând cu viaţă pentru că nu a dormit acasă, fiind plecată la bunici la Târgu Jiu.

La faţa locului se află reprezentanţi ai Poliţiei Gorj, ai ISU, precum şi ai furnizorului de gaz, care a oprit alimentarea cu gaz în bloc.

Citește și: