Florin Jinga
1915 vizualizări 20 iun 2019

Totul ar fi început de la faptul că pacientul îl filma pe doctor. Pe imagini se vede cum medicul îi dă peste cameră, iar bărbatul care filmează scapă telefonul.

„Domnul din imaginile de mai jos se numeste Dr. Bogdan Mehedinţu, medic specialist ortopedie-traumatologie, medic la Spitalul Floreasca, la care am ajuns astăzi cu o infecţie la picior. Pentru că l-am rugat frumos să mă respecte atunci când mi-a venit rândul, iar el dorea să consulte un alt pacient care venise ca şi mine cu o problemă la picior, dar care era „pila” asistentei lui, doamna lăudându-se în gura mare cu acest lucru, cei doi m-au dat afară, vorbindu-mi foarte urât, chiar domnul doctor având un comportament ca cel din imaginile de mai jos. Da, mi-a aruncat telefonul la coşul de gunoi, mi-a sucit mâna, şi mi-a vorbit extrem de agresiv, spunându-mi că la el în spital el face legea, iar pe mine mă va consulta când va avea chef şi dacă va avea chef!

*Din fericire, până acum, am întâlnit foarte mulţi medici pe care îi iubesc şi cărora le port un deosebit respect. De aceea pot să spun cu mâna pe inimă că nu aţa trebuia să vă purtaţi domnule doctor. Slavă Domnului, pentru mine sunteţi un caz izolat cu care sper să nu mă mai întâlnesc!”, susţine bărbatul.

Instituţia a demarat cercetare

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, dr. Bogdan Opriţa a declarat, pentru MEDIAFAX, că membrii Comisiei de Disciplină a instituţiei s-au întrunit de urgenţă pentru a discuta cazul.

„Spitalul de Urgenţă Floreasca s-a autosesizat, a fost făcută o cercetare administrativă, Comisia de Disciplină a spitalului s-a întâlnit în urgenţă, a analizat imaginile postate, a luat o declaraţie medicului, urmează să mai ia declaraţii şi altor persoane din personalul medico-sanitar care a fost în Camera de Gardă”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Conform aceleiaşi surse, concluziile anchetei realizată de Comisia de Disciplină a spitalului nu au fost încă definite, însă cel vinovat va suporta prevederile legale în astfel de privinţă.

„Medicul în cauză a cerut să fie mai departe asistat de un avocat, este dreptul lui legal. Mai departe, spitalul nostru, în funcţie de toate aceste elemente - Comisia de Disciplină va stabili concluziile, iar dacă aceste concluzii vor însemna că este cineva din personalul spitalului vinovat, că s-au încălcat reglementări, ordine, din punct de vedere legal va suporta toate consecinţele”, a precizat Opriţa.

Dr. Bogdan Opriţa a menţionat că în vederea trasării unor concluzii, Comisia de Disciplină a spitalului se va reuni după data de 2 iulie.

„Dacă vor fi descoperite alte aspecte care necesită sesizarea altor organe abilitate ale statului, după finalizarea acestei cercetări se va face şi acest lucru”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat situaţia este în responsabilitatea managerială a spitalului în cauză.

„Am văzut şi eu filmuleţul respectiv, dar eu nu cred că ministrul Sănătăţii trebuie să intervină. Este datoria managerului să facă o anchetă internă şi să vadă exact cum s-au întâmplat lucrurile. De aceea nu aş vrea să comentez acest aspect, aştept ca managementul să-şi facă datoria”, a declarat ministrul.

Foto: Captură

Citește și: