133100 vizualizări 14 mai 2018

Scandalul a izbucnit în weekend, când în presa locală şi pe Facebook au apărut mai multe fotografii indecente, personajele surprinse în capturi fiind directoarea Liceului de Artă şi un elev din clasa a XII-a.

Surse din rândul profesorilor dezvăluie că este o răzbunare a fostului soţ al femeii, care ar fi realizat capturile şi le-ar fi răspândit pe Internet.

Pentru a verifica toate informaţiile, la Inspectoratul Şcolar Judeţean a fost înfiinţată o comisie de anchetă.

”Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea s-a autosesizat în legătură cu informaţiile apărute în presa locală online, referitoare la doamna profesor Tăicuţu Diana, director la Liceul de Artă <Gheorghe Tattarescu> Focşani. În data de 14.05.2018 va fi constituită la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea o comisie care va demara procedura de cercetare privind cele semnalate în articolul de presă. În funcţie de concluziile acestei acţiuni, de gradul în care faptele se confirmă şi de gravitatea acestora, Inspectorul Şcolar Judeţean Vrancea va decide în consecinţă”, se arată într-un comunicat transmis de ISJ Vrancea.

Anchetatorii încearcă să afle când a avut loc presupusa întâlnire amoroasă între directoare şi elev, deoarece băiatul, acum major, ar fi putut fi minor în momentul realizării înregistrării video.

Înainte de constituirea comisiei de anchetă, directoarea Liceului de Arte a demisionat.

”Menţionăm că domna profesor Tăicuţu Diana Rozalia şi-a înaintat demisia din funcţia de director în dimineaţa zilei de 14.05.2018. Indiferent de rezultatul final al cercetării întreprinsă de reprezentanţii instituţiei noastre, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea condamnă categoric şi se delimitează de astfel de acţiuni care dăunează interesului învăţământului şi prestigiului profesiei de dascăl”, se precizează în comunicatul ISJ Vrancea.

Profesoara suspectată că a avut o relaţie cu unul dintre elevii săi nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere.

Citește și: