Gandul
184 vizualizări 2 dec 2019

Zeci de mii de şoferi care şi-au cumpărat maşini VW, Audi, Seat şi Skoda cu motorizare diesel caută să obţină compensaţii, după scandalul privind emisiile, intitulat generic „Dieselgate”, scrie uk.news.yahoo.com.

În septembrie 2015, Volkswagen Group a anunţat că 11 milioane de vehicule, la nivel global, inclusiv 1,2 milioane unităţi în Marea Britanie, au fost afectate, determinând o avalanşă de litigii în toată lumea.

În urma scandalului, VW a plătit peste 30 miliarde de euro reprezentând amenzi, costurile rechemărilor şi procesele civile. Mai mulţi angajaţi din trecut sau actuali ai VW au fost puşi sub acuzare de autorităţile germane.

Primul litigiu în masă din Marea Britanie a început luni la Lodnra, cu audierile preliminare, privnd softurile instalate pe unităţile VW, care au înşelat testele de emisii poluante.

Tom de la Mare QC, care îi reprezintă pe păgubiţi, a declarat că motoarele VW au fost „optimizate pentru a minimiza cantitatea de poluanţi” la testele de emisie, însemnând că maşinile se comportau altfel „pe stradă, comparativ cu rezultatele de la teste”.

„Este dificil să te gândeşti la o înşelătorie mai evidentă decât cea folosită de VW”, a mai spus Tom de la Mare.

De la Mare a mai precizat că standardele de emisii poluante la nivel european au fost proiectate pentru a „salva vieţi”, adăugând că „cele mai recente date” arată că poluarea „a ucis circa 1.000 de oameni pe zi în Europa”.

Acesta a precizat că documentele interne ale VW arată că producătorul auto ştia „de mult timp că software-ul este ilegal şi înşelător”, indicând un document în care un angajat VW a spus că maşinile ar „pica” testele de emisii fără software-ul respectiv.

Citește și: