Gandul.info
Firuta Flutur
1701 vizualizări 14 feb 2018

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri, că a solicitat procurorului şef al DNA revocarea din funcţie a celor doi poliţişti care apar în înregistrările legate de activitatea DNA Ploieşti, precizând că faptele sunt de o mare gravitate.

„Am solicitat procurorului şef al DNA să-i revoce din funcţie, pentru că Ministerul Afacerilor Interne nu poate s-o facă. Motivul este evident. Cred că faptele expuse în spaţiul public sunt de o mare gravitate. Evident că e un lucru foarte grav care trebuie de îndată cercetat şi este firesc ca toate instituţiile statului să reacţioneze”, a afirmat Carmen Dan, la bilanţul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

„Ministrul afacerilor interne a solicitat procurorului şef DNA revocarea detaşării din funcţie a celor doi poliţişti care apar în înregistrările care privesc activitatea DNA – Serviciul Teritorial Prahova. Este vorba de comisarul şef de poliţie Iordache Mihai şi comisarul şef de poliţie Florea Gabriela", a transmis Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX.

MAI transmite că, potrivit ordonanţei de urgenţă 43/2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie, revocarea din funcţie, înaintea împlinirii termenului de detaşare, a poliţiştilor de poliţie judiciară detaşaţi la DNA se face prin ordin motivat al procurorului şef.

Solicitarea lui Carmen Dan a fost făcută în cursul zilei de marţi, 13 februarie 2018, completează MAI.

 

Citește și: