Gandul.info
Cătălin Legănel
2244 vizualizări 25 sep 2017

„Pot să vă spun că (turismul balnear - n.r.) a înregistrat o creştere foarte mare, o creştere mult mai mare decât a înregistrat litoralul anul acesta. Pentru că litoralul anul acesta avut o creştere normală. Noi am calculat-o undeva la 10 - 12 la sută în acest moment, încă nu s-au terminat calculele. Balneo a avut undeva spre 18 - 20 la sută. Creşterea a fost foarte mare pentru că s-au făcut şi acolo investiţii foarte multe”, a declarat Dragoş Răducan, precizând că şi costurile ridicate de pe litoral, cât şi, uneori, distanţa mare, i-a făcut pe unii turiştii să aleagă staţiunile balneare în detrimentul celor de la malul mării.

Potrivit lui Răducan, mulţi români au preferat aqua park-ul litoralului pentru care ar fi avut de străbătut 500 – 600 de kilometri.

„Pentru mulţi români aflaţi la o distanţă mai mare de 500 - 600 de kilometri este mai uşor, rentabil, convenabil, să meargă într-un aqua park sau într-o staţiune balneară care dispune de o piscină. Şi au apărut foarte multe parcuri acvatice, în special în vestul ţării, care atrag mai mult din punct de vedere financiar. Pentru că, să nu uităm, în continuare turistul român nu este un turist bogat şi distanţa de la, dau un exemplu, Oradea până la litoral este prea mare din punct de vedere al timpului, al infrastructurii de transport. Şi dacă ne gândim cât costă o zi de intrare într-un aqua park, uneori e chiar mai ieftin decât un şezlong în plin sezon pe litoral”, a mai spus Răducan.

Citește și: