54 vizualizări 29 nov 2010

Replicile critice la adresa acestuia survin în contextul în careconsilierul prezidenţial a declarat, sâmbătă, că, dacă prezenţaUniunii la guvernare duce la o pierdere de credibilitate, trebuiegândită foarte serios părăsirea Guvernului.

"În ceea ce priveşte participarea la guvernare, sunt douăelemente care cred că sunt concurente şi care trebuie să găseascăun unic răspuns: dorinţa sinceră ca UDMR să rămână la guvernare,indiferent în ce coaliţie, aceasta fiind dorinţa electoratuluinostru. Dacă prezenţa la guvernare duce la o pierdere de credibilitate, care strică şansele noastre de a intra în Parlament, trebuiegândită foarte serios părăsirea Guvernului. Sunt câteva legi caresunt sigur că se vor adopta în Parlament, care ne afectează foarteserios. E vorba de Legea electorală, care poate să ne asigure oreprezentare proporţională în Parlament, dar sunt şi soluţii carene dezavantajează în mod flagrant. Noi avem tot interesul să fimprezenţi", a spus Eckstein, potrivit Mediafax.

Întrebat cum pot afecta astfel de declaraţii relaţiile din sânulCoaliţiei, un deputat UDMR (apropiat liderului Marko Bela) l-acriticat pe consilierul prezidenţial.

"Peter Eckstein Kovacs este un om suficient de deştept şi deversat în ale politicii? Domnul Eckstein Kovacs îşi cunoaştepropriile interese? Domnul Eckstein Kovacs este consilierprezidenţial? Dacă este consilier prezidenţial credeţi că a făcutacest anunţ fără să aibă avizul sau aprobarea preşedintelui? La unmoment dat, chiar indicaţia, ca să nu zic ordin...", a spus PetruLakatos, pentru gândul.

Nimic nu e întâmplător...poate doar înfilme

"Organizaţia Cluj nu îl susţine pentru funcţia de preşedinte.Organizaţia de Cluj, şi am vorbit cu mai mulţi colegi de acolo, afost de acord să candideze. Unii s-au şi manifestat că sunt deacord, de exemplu, dacă un alt coleg de acolo, să zicem, şi-ardepune candidatura, atunci ar fi de acord şi cu respectivul", aadăugat acesta.

"Vă daţi seama că cineva care are o funcţie de ministru şi,teoretic, are încă patru ani asiguraţi, dacă a făcut acest pas, nul-a făcut de capul lui", a mai spus deputatul cu privire lacandidatura lui Eckstein. "El, după primele ieşiri în public şidupă câteva apostrofări, a nuanţat şi a spus că vorbeşte încalitatea de consilier prezidenţial. Acum a anunţat că doreşte săcandideze, are acest drept, conform statutului. Este major,vaccinat. Dar să se înţeleagă că ce se întâmplă nu e o coincidenţă.Nu e ca în filme când, la sfârşit, se spune că personajele suntfictive, iar orice asemănare este jocul întâmplării. Sau ar mai fio variantă. Preşedintele să-i spună: «zilele tale la Cotroceni suntnumărate» şi atunci îşi caută un job. Ceea ce nu cred", a conchisLakatos.

Eckstein: "Dl. Lakatos nu este la prima ieşireinsuficient gândită"

În replică la acuzaţiile colegului său, consilierul prezidenţiala precizat, pentru gândul, că decizia de a candida la funcţia depreşedinte al UDMR îi aparţine în totalitate. "Eu îmi iau deciziilesuveran. Nu acţionez la ordinele cuiva. Întreaga mea personalitateinfirmă ceea ce spune domnul Lakatos", a declarat Eckstein Kovacs.El a ţinut să afirme că Petru Lakatos "nu este la prima ieşireinsu­ficient gândită sau nedocumentată". "Dar lupta-i luptă!", aconchis con­silierul.

În cursa pentru şefia UDMR s-ar mai putea înscrie, conform unorsurse interne, actualii miniştri Kelemen Hunor şi Laszlo Borbely.Primul dintre aceştia este susţinut de actualul preşedinte, MarkoBela, care va anunţa dacă mai candidează sau nu pentru un noumandat la şedinţa CRU programată pe 11 decembrie.

Citește și: