Alexa Aurelia
2817 vizualizări 10 ian 2012

Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru, medic şi şef al secţiei primiri-urgenţe a Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi, a declarat că a fost, marţi, la Palatul Cotroceni, că i-au fost cerute un CV şi informaţii despre tot ce ştie să facă, precizând că nu a discutat despre preluarea funcţie de subsecretar de stat după plecarea lui Raed Arafat.

Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a venit, marţi, la Ministerul Sănătăţii, la intrarea în sediul instituţiei declarând că a fost şi la Cotroceni.

"Am fost solicitat să contribui la proiectul legii. Am fost invitat la Preşedinţie de dimineaţă (marţi dimineaţă, n.r.), am discutat despre sistemul de urgenţă, mi-a fost solicitat CV-ul şi informaţii despre ce ştiu să fac ", a spus Tudor Ciuhodaru.

Întrebat dacă la Cotroceni i s-a propus şi preluarea funcţiei de subsecretar de stat după plecarea lui Raed Arafat din Ministerul Sănătăţii, Ciuhodaru a spus că nu s-a discutat despre o astfel de eventualitate.

"Ar fi onorant pentru mine, dar mai important este să realizăm un sistem bun pentru pacient. Sunt multe lucruri care pot fi spuse, dar nimeni nu deţine adevărul absolut", a adăugat Ciuhodaru.

El a precizat că a primit o solicitare de la ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, pentru a discuta despre proiectul Legii sănătăţii.

"Am citit această lege, este o lege perfectibilă care oferă mai multe şanse unui pacient din serviciul de urgenţă", a mai spus Ciuhodaru.

Întrebat dacă este de acord cu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu făcute luni seară, într-o emisiune de televiziune, Ciuhodaru a spus că nu a urmărit declaraţiile, dar că trebuie puse în faţă interesele pacientului, "şi nu interesele cuiva care conduce dintr-un cotlon din minister".

Întrebat dacă ar accepta funcţia de subsecretar de stat în MS, Ciuhodaru a spus că deocamdată nu poate să ocupe funcţia deoarece este incompatibil, fiind şi deputat de Iaşi.

Întrebat dacă susţine obiecţiile lui Raed Arafat la proiectul Legii sănătăţii, Ciuhodaru a evitat un răspuns clar, spunând doar că sunt şi alţi specialişti în sistem şi mulţi dintre ei l-ar dori altfel.

"Suntem în democraţie, există un sistem concurenţial. Eu cred în sisteme care funcţionează în interesul pacienţilor. Orice sistem este perfectibil ", a adăugat Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru a mai spus că el crede că noua lege trebuie să aibă o şansă şi de aceea şi-a oferit serviciile.

"Sunt un politician incomod, sunt un medic incomod, m-au dat afară din partide pentru că mi-am spus punctul de vedere. Asta voi face şi astăzi la Ministerul Sănătăţii", a mai spus Ciuhodaru.

El a precizat că este un admirator al lui Raed Arafat din perioada în care a creat sistemul de urgenţă.

Întrebat ce crede despre demisia lui Raed Arafat, Ciuhodaru a spus că nu comentează "deciziile domnului Arafat".

"Doresc să rămână alături de mine să facem acest sistem să funcţioneze", a mai spus Ciuhodru.

Raed Arafat demisionează din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Raed Arafat a anunţat o conferinţă de presă la ora 14.30.

Decizia de a demisiona vine în urma disputelor lui Raed Arafat cu preşedintele Traian Băsescu şi cu oficiali din Ministerul Sănătăţii pe tema Legii reformei în sănătate.

Citește și: