Departamentul Social - Mediafax
3890 vizualizări 9 dec 2018

Adina Florea este procurorul din cadrul Secţiei de anchetă a magistraţilor desemnat să se ocupe de denunţul depus de omul de afaceri Sebastian Ghiţă contra Laurei Codruţa Kovesi. Afaceristul a susţinut că fostul procuror-şef DNA i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea lui Nicolae Popa.

Adina Florea a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX , că ea este procurorul din cadrul Secţiei de anchetă a magistraţilor desemnat să se ocupe de denunţul depus de omul de afaceri Sebastian Ghiţă contra Laurei Codruţa Kovesi.

Sebastian Ghiţă a anunţat la RomâniaTV că a reclamat-o pe Laura Codruţa Kovesi la Secţia pentru anchetarea magistraţilor şi o acuză de constituire de grup infracţional organizat. Afaceristul susţine că fosta procuror şef al DNA i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea lui Nicolae Popa din Indonezia.

”Am dat bani pentru că mi-a cerut doamna Kovesi. La acel moment, nu am perceput-o ca fiind o chestiune aşa cum este, ca fiind mită. Era procurorul general al României, ştiţi cum au fost vremurile. Kovesi - mai în glumă, mai în serios - spunea şi ce avantaje ai dacă te ai bine cu ea şi ce rele poţi să păţeşti. Kovesi a cerut suma personal, a avut discuţia personal cu mine şi viza interesul ei personal. Kovesi are un stil de-a face lucrurile, aşa, nazist, extrem de agresiv şi dur,” s-a plâns Sebastian Ghiţă.

El susţine că factura prin care a fost plătit avionul a apărut de curând, la un control al Antifraudei.

"Săptămâna trecută am aflat faptul că există un raport al Antifraudei de care n-am ştiut. La momentul acela, nu am avut factura, ci doar am menţionat-o. Acea firmă a fost obligată să scoată acea factură de la cheltuieli şi acel control de la Antifraudă a făcut un raport în care a rămas menţionat numărul facturii, data, suma şi beneficiarul. Şi atunci, dintr-o dată, am avut dovada," a adăugat Ghiţă.

Fostul deputat a precizat că denunţul său a fost depus pe 3 decembrie şi deja au început audieri în această cauză.

"Nu cred că e străină informaţia că doamna Kovesi a minţit când a spus că nu se cunoştea cu mine, că nu a fost la mine acasă şi că nu a avut o relaţie cu mine. Ce cred eu, mai grav, este cum a acţionat ulterior. Cum după aceea a încercat zi de zi, lună de lună, să îşi construiască acest grup de lucru cu care să îşi permită aproape orice în societate. Să aresteze pe oricine, să facă dosare oricui şi să domine ilegal societatea.(...) Toţi ne miram cum aceste dosare ajungeau la Onea şi la Negulescu. Aţi văzut mesajele WhatsApp ale lui Negulescu cu doamna Kovesi, am auzit cu toţii înregistrările. Şefa acestui grup organizaţional era doamna K. Doamna K era doamna Kovesi.(...) Iată că a venit momentul ca procurorii de la Parchetul General să ancheteze şi activitatea acestei doamne," a declarat Ghiţă, la România TV.

La începutul anului trecut, Sebastian Ghiţă dezvăluia că avionul cu care a fost adus Nicolae Popa din Indonezia a fost plătit de o firmă privată. “O firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducererea lui Nicolae Popa, fostul director FNI, din Indonezia. O firmă privată, la cererea statului român şi a doamnei Kovesi, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi aş vrea să o întreb pe Kovesi: Ce operaţiune e asta? Suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dânsa? Doar eu? Am trimis noi poliţişti în Indonezia?”, susţinea la acea vreme Ghiţă.

Ulterior, Nicolae Popa a confirmat că a fost adus în ţară cu un avion privat care plecase spre Jakarta gol. Popa fusese condamnat în lipsă, în anul 2000, la 15 ani de închisoare pentru fraudă, iar în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii. Popa a fost adus în ţară din Jakarta în anul 2011.

 

Citește și: