Biro ATTILA
2925 vizualizări 16 mai 2014

Prima plângere de şantaj împotriva lui Ghiţă

În 2012, Realitatea TV a depus la DNA o plângere în care îl acuză pe Sebastian Ghiţă de şantaj şi ameninţări. Plângerea a fost transmisă de la DNA la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. DNA a considerat că acest parchet are competenţa de soluţionare a plângerii. Până în prezent parchetul nu a anunţat vreo soluţie în dosar. Gândul a solicitat procurorilor să menţioneze ce s-a întâmplat cu acest dosar. Vom prezenta răspunsul procurorilor în momentul în care el va fi formulat.

A doua plângere: ”A spus că se ocupă personal de mine”

În octombrie 2013 pe numele lui Sebastian Ghiţă a fost depusă o altă plângere penală. Informaţia a fost confirmată pentru gândul de mai multe surse judiciare. De acestă dată, deputatul PSD a fost reclamat la DNA de Carmen Roşu, fostul director general al Autorităţii de Management din cadrul POSDRU. Acum Carmen Roşu este candidată pe lista Partidului Mişcarea Populară la alegerile pentru Parlamentul European. 

Contactată de gândul, Carmen Roşu a confirmat că a depus plângerea la DNA şi susţine că a fost ameninţată de Sebastian Ghiţă. Fosta directoare a arătat că în 2012 şi în 2013 ar fi fost sunată de Sebastian Ghiţă, care a amenintat-o şi a făcut presiuni asupra sa. ”Au fost acelaşi tip de ameninţări ca în cazul primarului Negoiţă. Îmi spunea te termin, am eu grijă de tine. Apoi ai mai fost şi ameninţări colaterale venite prin alte persoane. Îmi spuneau că nu fac bine ce fac şi că trebuie să am grijă la tufişul în care voi ajunge”, a declarat Carmen Roşu pentru gândul.

În 2012, Carmen Roşu era directoarea AM POSDRU şi susţine că Sebastian Ghiţă avea interese asupra unui contract pentru arhivarea documentelor. Carmen Roşu susţine că în urma verificărilor a constat că acel contract avea mari probleme şi că i-a solicitat lui Ghiţă să renunţe la el. Carmen Roşu susţine că Ghiţă a făcut presiuni pentru continuarea contractului. ”În septembrie 2013 iar am primit un apel telefonic de ameninţare şi santaj de la dl Ghiţă ca îi sunt  blocate afacerile şi că se va ocupa personal de persoanal de mine, fapt pe care l-am adus la cunostinţă unui secretar de stat, Gabriel Onaca şi în prezenţa ministrului Teodorovici”, susţine Carmen Roşu în plângerea penală publicată de către Realitatea TV

Contactat de  gândul, Sebastian Ghiţă a declarat că nu a ameninţat-o pe Carmen Roşu. ”Vorbiţi de Carmen Roşu care este pe lista PMP şi care şi-a adus aminte şi dânsă după un an că a fost şantajată acum doi ani. Suntem în campanie electorală şi metodele prin care doamna Roşu de la PMP alege să facă acestă campanie sunt nelalocul lor. Nu poţi să îţi aduci aminte că acum doi ani te-a ameninţat cineva. E puţin forţat. Nu am ameninţat-o niciodată pe doamna Carmen Roşu”, a declarat Sebastian Ghiţă pentru gândul.

A treia plângere, de la Robert Negoiţă

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a depus, marţi 13 mai, la Parchetul General o plângere penală împotriva deputatului PSD Sebastian Ghiţă pe care îl acuza că l-a ameninţat cu moartea. Vicepreşedintele PSD şi primar al Sectorului 3, Robert Negoiţă, s-a prezentat la Parchet în cursul zilei de marţi pentru a depune personal plângerea. „Sebastian Ghiţă m-a sunat în urmă cu o săptămână şi m-a ameninţat josnic şi ruşinos. M-a ameninţat cu moartea”, a susţinut primarul sectorului 3. "Mi-a spus: 'Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las'. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus", a relatat Negoiţă.

Sebastian Ghiţă a negat că l-ar fi ameninţat pe Negoiţă. "Nu am mai vorbit cu domnul Negoiţă nici direct si nici la telefon de foarte multe zile. Nu am avut niciodata legaturi de nici un fel. Ori a visat urat ieri noapte, ori l-a pacalit cineva aseară la telefon", a declarat Sebastian Ghiţă citat de RTV.

Parchetul General, condus de Tiberiu Niţu, a început urmărirea penală în dosarul în care primarul Robert Negoiţă l-a acuzat pe Sebastian Ghiţă că l-ar fi ameninţat cu moartea. Instituţia a anunţat că va efectua audieri în acest caz. Contactat de gândul Sebastian Ghiţă a declarat următoarele: "Pe noul cod pentru orice plângere depusă se începe urmărirea penală. Era normal să înceapă urmărirea penală".
 

Citește și: