Dana Stanila
2428 vizualizări 6 sep 2017

Proiectul se numeşte ,,Creşterea atractivităţii şi amenajare peisagistică - Bulevardul Burebista şi Bulevardul Decebal” şi are ca scop creşterea spaţiilor verzi şi reducerea poluării în zonă, anunţă Primăria Sectorului 3. De asemenea, proiectul prevede şi crearea de locuri de parcare

”Propunerea are ca obiectiv reabilitarea din punct de vedere al traficului, prin crearea de locuri de parcare, funcţional, moral şi economic a bulevardelor, prin implementarea unor promenade generoase, compuse din spaţii de circulaţie pietonală, piste de biciclişti şi o alternare de spaţii verzi în jardiniere şi prin păstrarea arborilor existenţi”, precizează Primăria Sectorului 3.

Potrivit raportului întocmit de specialişti, ”spatiile conexe acestor axe reprezentative ale oraşului au un caracter destructurat, izolat la nivel de accesibilitate şi atractivitate urbană, încurajând parcarea speculativă pe domeniul public, abandonând spaţiul verde existent şi stigmatizând clădiri reper”.

Lucrările constau în amenajarea de locuri de parcare, amenajarea de piste noi pietonale şi de biciclişti, jardiniere şi spaţii verzi.

Investiţiile pentru Bulevardul Burebista vor fi în valoare de 6,5 milioane de lei, iar pentru Bulevardul Decebal, suma se ridică la 26,8 milioane de lei.

Citește și: