Andreea Smerea
130 vizualizări 10 iun 2019

„Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, represiune nedreaptă. Sunt două instanţe (care au vorbit despre probe şi ancheta - n.r.), şi au spus că persoana respectivă se făcea vinovată de infracţiunile pentru care a fost trimisă în judecată. (...) Nu pot să comentez (denunţul, n.r.) pentru ca fac obiectul procedurii judiciare”, a declarat Andrei Bodean, la ieşirea de la audiere.

Potrivit şefului DNA Constanţa, procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor nu l-au plasat sub control judiciar.

Andrei Bodean a mai precizat că nu are restricţii să comunice despre speţă şi că nu a avut neînţelegeri în trecut cu procurorul de caz de la Secţia de anchetă, Zarafina Puiu, în contextul în care aceasta vine tot din Constanţa.

Ştire iniţială
 
Procurorul-şef DNA Constanţa, Andrei Bodean, se află, la ora transmiterii ştirii, la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), surse declarând pentru Mediafax că acesta va fi audiat într-un dosar deschis la sesizarea avocatului Sorin Calaigii, care îl acuză de falsificare de probe.
 
Andrei Bodean nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.
 
Surse apropiate anchetei au precizat, pentru Mediafax, că şeful DNA Constanţa, Andrei Bodean, a fost chemat de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru a fi audiat în calitate de suspect. Dosarul în care este vizat procurorul este deschis la sesizarea avocatului Sorin Calaigii, care îl acuză că ar fi falsificat probe în cauza prin care cel din urmă a fost trimis în judecată.
 
De altfel, Andrei Bodean a formulat, în 2017, o cerere de apărare a reputaţiei profesionale privind unele afirmaţii dintr-un articol de presă, unde scria că magistratul şi-ar fi îndeplinit atribuţiile cu rea credinţă privind urmărirea penală ce-l privea pe avocatul Sorin Calaigii, ulterior condamnat la închisoare cu executare pentru corupţie. CSM a admis cererea lui Andrei Bodean.
 
Tot Bodean este şi cel care l-a trimis în judecată pe fostul edil Radu Mazăre şi l-a anchetat şi pe Nicuşor Constantinescu.
 
Andrei Bodean a candidat şi pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie - structura centrală.

 

Citește și: