8614 vizualizări 20 iul 2014

Decizia şefului IPJ Neamţ, comisarul şef Costel Tablan, a fost luată după ce un angajat al Poliţiei Roman, agentul Ion Cănărău, care este şi vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), a protestat timp de o săptămână, la sediul Poliţiei Roman, acuzând abuzuri împotriva sa şi a altori poliţişti din partea comandantului Dragoş Bălău, de la Poliţia Roman.

Agentul de poliţie a protestat săptămâna aceasta, în zilele de luni, marţi şi miercuri, între orele 9.00 şi 11.00, în faţa sediului Poliţiei, iar de joi a intrat în greva foamei.  El s-a declarat revoltat de modul în care colegii lui din Poliţia Roman au anchetat un caz de ultraj, potrivit presei locale.

„Am  primit o hârtie de la IPJ prin care mi s-a cerut să încetez greva. Musteşte prostia în pereţii IPJ Neamţ. Conform Legii dialogului social, greva este încetarea colectivă a lucrului într-o unitate. Deci colectivă, nu individuală. Sindicatul nostru va depune o plângere penală pentru comiterea infracţiunii de constrângere sau condiţionare a liderilor sindicali de a-şi îndeplini atribuţiile funcţiilor pentru care au fost aleşi”, a spus liderul de sindicat Ioan Cănărău, citat de presa locală.

Poliţistul Cănărău a pus capăt vineri protestului său de la Poliţia Roman. El a declarat presei locale că a luat această hotărâre după ce a primit asigurări că neregulile din cadrul Poliţiei Roman pe care el le reclamase vor fi analizate, precizând că gestul său nu are legătură cu cererea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ de a-şi înceta protestul.

Citește și: