1688 vizualizări 4 apr 2014

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează urmărirea penală a senatorului PSD Marius Ovidiu Isăilă, sub aspectul săvârşirii, în concurs a două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată, şi a unei infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, a fost dispusă efectuarea urmăririi penale şi faţă de Cristian Ştefan Ene, în prezent consilier parlamentar, faţă de care există indicii rezonabile că a săvârşit două infracţiuni concurente de trafic de influenţă, ambele în formă continuată, şi faţă de Cătălin Cristescu, fost comisar la Garda Financiară, structura centrală, faţă de care există indicii că a săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat DNA, în prima parte a anului 2012, senatorul PSD, la acel moment şef serviciu în Ministerul Finanţelor Publice, şi Cristian Ştefan Ene s-ar fi înţeles cu Cristescu Cătălin şi au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către A.N.A.F., la firma unui denunţător care le-a solicitat ajutorul în acest sens.

După ce Isăilă Marius Ovidiu şi Ene Cristian Ştefan i-au pretins suspectului Cristescu Cătălin suma de 200.000 euro, susţinând că vor realiza intervenţiile pe lângă funcţionarii ANAF, acesta din urmă a transmis mai departe solicitarea către denunţător care a remis suma pretinsă în mai multe tranşe. Astfel, o sumă de 20.000 euro urma să îi revină suspectului Cristescu Cătălin, iar restul de 180.000 euro au fost remişi mai departe lui Isăilă şi Ene.

După remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, Cristescu le-a transmis celorlalţi doi nemulţumirea şi îngrijorarea denunţătorului. Aceştia au pretins o nouă sumă, respectiv 150.000 euro, plătibili în mai multe tranşe, pretinzând că este vorba de un nou control.

În cursul anului 2013, în luna august, senatorul PSD şi Cristian Ştefan Ene i-au pretins lui Cristescu Cătălin suma de 20.000 euro pentru a interveni pe lângă diferiţi funcţionari publici, în vederea sprijinirii acestuia să promoveze concursul ce urma să aibă loc în toamna anului 2013, pentru ocuparea unei funcţii de inspector în cadrul ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

În acelaşi scop, pentru a realiza intervenţii pe lângă diferiţi funcţionari publici şi decizionali din structurile de resort - în vederea favorizării lui Cristescu la concursul din martie 2014 pentru ocuparea unor funcţii în cadrul ANAF, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală – Isăilă, prin intermediul lui Cristian Ştefan Ene, i-a pretins o nouă sumă, în cuantum de 20.000 euro.

După remiterea celor 20.000 de euro de către Cristescu Cătălin, senatorul PSD, pentru a ascunde primirea banilor, a instigat la întocmirea unui fals contract de împrumut, între Cristian Şefan Ene şi Cătălin Cristescu.

Citește și: