1228 vizualizări 3 feb 2014

Senatorii au respins, luni, o propunere legislativă cu articole redactate cu virgulă între subiect şi predicat, preşedintele Senatului remarcând, în glumă, că iniţiatorii - Alina Gorghiu şi Dan Motreanu (PNL) şi Viorel Ştefan (PSD) – "sunt persoane de mare prestigiu, dar sunt deputaţi".

Propunerea legislativă privind unele măsuri de efectuare a reţinerilor din veniturile obţinute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă, în baza unor titluri executorii îi mai are ca semnatari pe deputaţii PNL Vasile Horga şi Dan Simedru.

Greşelile gramaticale au fost remarcate, la dezbaterea proiectului, de liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea.

"Îi rog pe colegii noştri senatori să nu mai semneze cu ochii închişi astfel de iniţiative. Cred că nu am văzut în Parlamentul României o agresivitate asupra limbii române atât de dur marcată: virgule între subiect şi predicat aproape în fiecare articol al legii, şi sunt câteva nume grele, pentru care chiar am deosebit respect de la PNL şi PSD", a spus democrat-liberalul.

În replică, senatoarea PSD Doina Silistru a subliniat că niciunul dintre semnatari nu este membru al Senatului.

Suspiciunile au fost "spulberate", însă de preşedintele Senatului, Crin Antonescu: "Se strecura posibilitatea ca asupra Senatului să planeze această umbră inacceptabilă. Lucrurile s-au pus la punct: sunt persoane de mare prestigiu, dar sunt deputaţi".

Proiectul, care urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, este redactat conţine virgulă între subiect şi predicat la cele mai multe dintre articole: "veniturile unei persoane fizice obţinute în baza unor contracte privind raporturi de muncă, pot fi executate silit…", "sumele reţinute din veniturile persoanelor fizice în baza unui titlu executoriu, se virează…", "conturile bancare deschise de persoane fizice la bănci, sunt exceptate…", "unităţile bancare, sunt obligate să refuze…" etc.

Eliana Rădulescu, eliana@mediafax.ro

Citește și: