Silvana Chiujdea
3496 vizualizări 13 aug 2018

După ce a felicitat-o pe Stephens, le-a mulţumit lui Darren Cahill, echipei sale, organizatorilor turneului şi sponsorilor, Simona a ţinut neapărat să le transmită un mesaj românilor din tribune. Celor care au încurajat-o pe întreaga durată a celor două ore şi 39 de minute de joc, dar şi celor care au depăşit limita şi au făcut un gest care nu-şi are locul pe terenul de tenis. "Aş vrea să spun câteva cuvinte în limba română pentru românii din tribune. Vă mulţumesc pentru susţinere şi, celor care s-au comportat altfel decât trebuie, le transmit să nu mai facă asta data vitoare şi să respecte această încăpere deosebită", a spus Simona, vizibil deranjată.

Momentul care a atras supărarea Simonei s-a întâmplat în primul set, la scorul de 1-1. Atunci, când Sloane Stephens se pregătea să servească, unul dintre fanii români din tribune a profitat de liniştea dintre puncte şi a strigat "Mu*e PSD".

Ceilalţi români aflaţi în tribune s-au amuzat pe seama momentului, dar arbitra de scaun a intervenit imediat şi le-a transmis să facă din nou linişte, pentru ca Sloane să poată servi.

Momentul s-a mai repetat pe durata partidei, ultima dată în momentul în care, în setul decisiv, Halep se afla la o minge de câştigarea finalei.

O reacţie vehementă a venit din partea jurnalistului TVR Ionuţ Cristache: „Stirea cu cel care a racnit "injuratura care ne uneste" la Montreal a devenit stire prima si prima data la Adevarul, dar stiti de ce? Pentru ca editorul de acolo este prieten cu impricinatul si mandru de isprava lui s-a gandit sa-l faca "erou" imediat! Si priviti la postare, in timp ce-si aprecia prietenul care practic o bruia pe Simona o si incuraja #forzahalep crezand ca Simona se incarca cu tipetele aluia!”

„Momentul in care un roman striga la finala de Montreal pe care Simona a castigat-o in cele din urma, "injuratura care ne uneste". Sper ca toata lumea e mandra... de victoria Simonei, bineinteles!”, a mai comentat Cristache pe Facebook.

Citește și: