Madalina Prundea
152 vizualizări miercuri, 17:03

Ministerul Educaţiei a anunţat că simularea pentru elevii de clasa a VII-a va avea loc în luna mai. Aceasta va fi reglementată după ce vor fi publicate programele de examen şi noi modele de subiecte, având în vedere că aceşti elevi au studiat după alte programe decât cei de clasa a VIII-a, arată comunicatul transmis miercuri. Potrivit documentului, propunerea a fost susţinută în unanimitate de membrii Comisiei de Dialog Social.

Un alt element de noutate anunţat de Ministerul Educaţiei este acela că „în luna mai, fiecare inspectorat şcolar poate organiza o nouă simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel judeţean”. Tot atunci, la nivelul inspectoratului şcolar poate fi organizată şi simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a.

Ministerul Educaţiei a transmis un extras din propunerea de ordin de ministru privind organizarea simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat în anul şcolar 2019 - 2020 şi pentru aprobarea calendarului acestora:

Art. 7. - (1) Fiecare inspectorat şcolar poate organiza în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul judeţului/municipiului Bucureşti, în scopul stimulării pregătirii elevilor în vederea susţinerii Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a examenului de bacalaureat naţional.

(2) Simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului şcolar poate fi organizată şi pentru elevii claselor a XI-a.”

Proiectul de structură a anului şcolar 2020-2021 se află încă în dezbatere publică. Ministerul Educaţiei şi Cercetării aşteaptă propuneri pe acest subiect până în data de 17 ianuarie 2020, inclusiv.

 

Citește și: