Departamentul Economic
803 vizualizări 4 dec 2018

„Astfel, conflictul de muncă a fost stins, părţile convenind o mărire salarială de 20%. Noul Contract Colectiv de Muncă urmează să fie înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), mâine, 5 decembrie 2018 pentru a intra in vigoare”, precizează comunicatul Metrorex.

Directorul Metrorex: Nu cred că va mai avea loc o grevă generală la metrou

„Nu cred că va mai fi o grevă la metrou, azi avem o nouă rundă de negocieri, la ora 14:00. Cifrele în ceea ce priveşte procentele de creşteri salariale sunt confidenţiale”, a declarat, marţi, directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu.

De asemenea, a mai avut loc luni o întâlnire între reprezentanţii administraţiei şi cei ai sindicatului de la metrou, care a durat 2 – 3 minute, în condiţiile în care preşedintele Iohannis nu a semnat schimbarea conducerii Ministerului Transporturilor.

„Astăzi (luni, n.r.) a avut loc o întâlnire, pentru că nu o putem numi rundă de negocieri, a durat două - trei minute. Ni s-a spus că preşedintele Iohannis trebuie să semneze demisia ministerului Şova şi trebuie să vină altcineva. Noi am cedat destul, ne-am dus la jumătate din suma solicitată, şi credeam că ne înţelegem cumva, mai ales că bugetul permite, ne încadrăm în buget. Consiliul de Administraţie a acceptat să negocieze în limita bugetului, dar nu doreşte ministrul Şova. Ne împing spre grevă”, a declarat pentru Mediafax Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou.

Sindicaliştii de la metrou RENUNŢĂ LA GREVĂ

„În continuare ne calculăm paşii, nu ştim când şi cum se întâmplă, dar nu mai suntem dispuşi să aşteptăm”, a spus Rădoi.

Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), condusă de Ion Rădoi, a declanşat, în luna noiembrie, o grevă de avertisment, ameninţând ulterior că va fi declanşată şi o grevă generală, care nu a mai avut loc.

Sindicaliştii au solicitat, iniţial, majorări salariale chiar şi de până la 40%, iar negocierile au loc în continuare pentru un procent de aproximativ 20%.

Cât câştiga înainte de majorare un angajat al Metrorex

Venitul salarial mediu net în cadrul Metrorex, companie de stat aflată în subordinea Ministerului Transportu­rilor, este de 5.408 de lei net pe lună, potrivit datelor din bugetul de venituri şi cheltuieli publicat pe site-ul institiţiei, informează Ziarul Financiar.

Citește și: