Raluca Lazaroi
Ioana Sfârlea
332 vizualizări 17 mai 2019

Seria de mitinguri organizate de Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) continuă, vineri, cu protestul angajaţilor de la Penitenciarul Codlea. Sindicaliştii solicită, printre altele, adoptarea statutului poliţistului de penitenciare şi plata orelor suplimentare.

Circa 100 de sindicalişti participă, vineri, la un miting în faţa Penitenciarului Codlea, judeţul Braşov.

Aceştia cer Guvernului adoptarea statutului poliţistului de penitenciare, plata orelor suplimentare şi a normelor de hrană. La protest participă şi angajaţi ai Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

„Lipsa acută de personal care a generat cumularea, până în prezent, a peste un milion de ore suplimentare neplătite şi nerecuperate, nedecontarea cheltuielilor turistice, neacordarea dreptului la actualizarea normei de hrană, la actualizarea normei de echipare, imposibilitatea de a putea încadra personal, sunt doar câteva dintre nemulţumirile noastre. Avem un set de revendicari: adoptarea statutului poliţistului de penitenciare, prin eliminarea amendamentelor declarate neconstituţionale, nedemocratice şi antisindicale; publicarea de urgenţă a Ordinului de Ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-202; plata muncii suplimentare, stoparea suprasolicitării personalului pe fondul lipsei de resurse”, a declarat Daniel Pasc, unul dintre liderii sindicaliştilor.

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) împreună cu Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), reprezentând 9.000 de membri de sindicat din totalul de 13.000 de salariaţi din sistemul penitenciar au anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, continuarea acţiunilor de protest declanşate în luna aprilie 2019. Începând cu luni 13 mai 2019, săptămânal, în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, SNLP-FSSP organizează mitinguri în penitenciare, până la soluţionarea revendicărilor.

Potrivit sindicaliştilor, următorul protest este programat pentru luni, la Penitenciarul Giurgiu şi la Centrul de Detenţie Craiova.

Citește și: